Hur konvertera en DVD till Blu Ray

January 17

Blu-ray-skivor är en ny form av lagringsmedia som är extremt hög kapacitet. Detta innebär att de kan lagra stora mängder information, inklusive HD-video. Medan vanliga DVD-skivor inte kan bära samma höga definition video som kommersiellt tillgängliga Blu-ray-skivor kan de fortfarande kan omvandlas till läsas på en Blu-ray-skiva. Dessutom kan en Blu-Ray-skiva hålla innehållet i flera DVD-skivor.

Instruktioner

1 Få en DVD Ripper. Ett sådant program är Flash DVD Ripper (se Resurser). För webbplatsen på resurserna genom att klicka på länken "Hämta Trial". Detta startar en nedladdning för programmets installationsprogram. Öppna filen för att installera programmet. Ett annat program som fungerar på samma sätt är Magic DVD Ripper (se Resurser).

2 Rippa dina DVD-filen till ISO-format. För att göra detta, öppna din DVD krusning, gå till Arkiv-menyn, välj "Öppna" och välj sedan DVD (vanligtvis i D-enheten). Därefter, i "Spara som" rullgardinsmenyn, välj "Spara som Iso." Klicka sedan på "Konvertera."

3 Öppna Blu-ray-brännare. En vanligt förekommande alternativ är Nero (se Resurser). I nästan alla fall kommer en Blu-Ray bränning-enheten kommer med sin egen programvara som du också kan använda.

4 Konfigurera ditt program för att göra en Blu-ray från andra videofiler. När det gäller Nero, kommer startfönstret kan du välja mellan flera alternativ, varav en kommer att vara "Skapa en video Blu-Ray från filer." Välj det alternativet.

5 Lägg din DVD-filen. För att göra detta, klicka på "+ fil" i fönstret och välj sedan ISO-filen som du skapade i steg 1 från menyn som visas.

6 Bränna skivan. Lägg till ett tomt Blu-ray-skiva till brännaren, och klicka sedan på "Skapa skiva."