Hur man gör en hemmagjord film skärm

May 25

Hur man gör en hemmagjord film skärm


Att sätta ihop en hemmabio kan vara ett dyrt projekt. Men lyxen att bjuda in dina vänner över att screena några av dina favoritfilmer gör det till en givande projekt. Du kan spara pengar genom att ge projektet en gör-det-själv smak och skapa tomma filmduk själv. Gör din egen hemmagjord film skärm innebär antingen måla en panel på väggen, eller häftning upp en bit av bakgrundsdokument.

Instruktioner

målade Screen

1 Sand bort eventuella bubblor eller brister på den önskade projektionsvägg med en bit sandpapper. Små fläckar som är knappast tydligt i svag belysning kommer att verka enorm när projektorn är inriktad direkt på dem. Den vanligaste grad av sandpapper, är "P klass," adekvat för denna uppgift.

2 Måla väggen med en vit eller ljus grå färg. Vid val av färg för skärmen, måste du fatta ett beslut om den övergripande kvaliteten på teatern. En billig färg kommer att innebära en låg bildkvalitet. Växer för en skärmfärg, såsom ProjectX, Mighty Brighty, Digital Theater Paint, eller ScreenGoo, kommer att ge bilden bra kontrast och färgmättnad (se Resurser för länkar). Storleken på skärmen bör vara anpassad till rummets dimensioner. Till exempel är en 26-tums skärm lämpligt om synavstånd är mellan 3,3 fot och 6,5 fot. Använd länken till nätet under Resurser att räkna ut rätt skärmstorlek.

3 Måla en mörk ram runt vit skärm. Gränsen bör passa yttermått på skärmen. Alternativt kan du tack bitar av svart gjutning runt den målade skärmen. Denna icke-reflekterande gränsen kommer att bidra med färgkontrast och ge form åt bilden.

Icke-Målad Screen

4 Köp supervit, sömlös bakgrundspapper på en fotoaffär, om du väljer att inte måla dina väggar. Detta är också en trevlig reserv, om sprickor eller fläckar på din vägg påverkar kvaliteten på bilden. En skärm gjord av bakgrundsdokument är ett bra alternativ för hyresgäster och kan också vara portabel.

5 Köp en träram och fäst bakgrundsdokument till ramen.

6 Häng inramade bakgrundsdokument med tunga vägghängare.