2003 Chevrolet Monte Carlo SS Specifikation

April 1

Chevrolet Monte Carlo är en sedanmodell som ursprungligen utvecklades med en SS (eller Super Sport) motorn under muskeln bil eran av 1970-talet och 80-talet, men det gradvis utvecklats till mer lyx-orienterade bil, enligt edmunds.com. En uppdaterad generation av Monte Carlo SS coupe debuterade 2000, med tydligare styling och billigare alternativ, edmunds.com säger. För 2003 års modell, har Monte Carlo SS en mängd standardfunktioner.

Motor och prestanda specifikation

2003 Chevy Monte Carlo SS har en V6-motor med 3.791 kubikcentimeter av förskjutning, en 96,5 mm cylinderdiameter och en 86,36 mm slaglängd. Kompressionsförhållandet är 9,4-1, hjälper motorn producerar 200 hästkrafter vid 5200 rpm och 225 ft.-lb. av vridmoment vid 4000 varv per minut. Det tar vanlig blyfri bränsle i sin 17-liters bensintank, och får 20 mpg city, 30 mpg highway och 25 mpg under blandad körning.

Hantering, bromsning och Suspension

2003 Chevrolet Monte Carlo har ett antal olika specifikationer för sina broms- och fjädringssystem. Två av sina fyra bromsskivor är ventilerade. Bilen kommer också med en startspärr att det inte går stöld av bilen. Ett utrymme-sparare bakhjulet tillåter ett reservdäck på en stålfälg som skall lagras i bagageutrymmet. Suspensionen består av oberoende MacPherson fjäderben fram och bak, samt krängningshämmare och spiralfjädrar.

interiör specifikation

Inne i 2003 Chevy Monte Carlo, det finns exakta specifikationer för vad som kommer standard i bilen. I den bakre delen av bilen är en 12-volts eluttag, vilket gör att ägarna att använda kraften från bilens batteri för andra ändamål. Det finns också luftkonditionering, en AM / FM-radio, antennelement, en främre och bakre askkopp, främre och bakre mugghållare, och mittarmstöd i framsätet. Det finns också ett antal säkerhetsfunktioner som är standard i 2003 Chevy Monte Carlo, såsom trepunkts låsning säkerhetsbälten och krockkuddar på både förar- och passagerarsidan av bilen.