Skillnaden mellan 8GB och 16GB på en iPhone 3G

September 24

Apple introducerade den ursprungliga iPhone i januari 2007; enheten som uteslutande GSM-nätet och det var ursprungligen funnits tillgängliga i 4GB, 8GB och 16GB versioner. I juli 2009, raffinerade företaget sin mobil teknik med lanseringen av iPhone 3G. Bortsett från bara marknadsförs i 8GB och 16GB versioner, iPhone 3G avvikit från sin föregångare i dess förenlighet med den framväxande 3G-nätet. Medan lagringskapaciteten är den stora skillnaden mellan de 8GB och 16GB iPhone 3G-modeller, kan de två också skiljas från varandra när det gäller bandbredd, tillgänglighet och kostnad.

Likheter

Trots deras olika lagringsstorlek, det finns många konsistenser mellan 8GB och 16GB versioner av iPhone 3G. Båda modellerna är kompatibla med 3G och GSM-teknik. Dessutom är de båda Bluetooth och stöd för Wi-Fi-anslutningar. De två modellerna delar också funktioner som en inbyggd GPS, en 2-megapixelkamera och inbyggt stöd för iTunes AppStore. När det gäller visning, båda enheterna har en 3,5-tums pekskärm med en upplösning på 480x320.

Lagring

Lagringskapaciteten är den definierande skillnaden mellan 8GB och 16GB versioner av iPhone 3G. Generellt sett kan 16GB modellen hålla fler låtar, appar och bilder än 8 GB. Men bara för att det har dubbelt så mycket lagringsutrymme, det är inte säkert att dubbla mängden media. När det gäller musikfiler, iPhone 3G Den faktiska kapaciteten beror på varje ljudspår på kodningsmetod och bithastighet. Som ett resultat, är det teoretiskt möjligt för en 8GB iPhone 3G för att hålla fler låtar om filerna är kraftigt komprimerade.

Batteri-liv

Både 8GB och 16GB modeller är utrustade med en standardlitiumjonbatteri. Deras batteritid är också jämförbar; båda modellerna beräknas leverera upp till 300 timmars passningstid, 10 timmars taltid och 24 timmars musik spelas. Men med tanke på att det vanligtvis kan lagra fler medier, kan en 16GB modell måste åter debiteras mer på grund av ökad fil uppspelning och appanvändning.

Utseende

Medan 8GB och 16GB modeller är likvärdiga i storlek och vikt, inte Apple inte erbjuder samma färger för varje enhet. Konsumenterna kan köpa en 16GB iPhone 3G i antingen svart eller vitt; 8GB versionen är endast tillverkas i svart.

Prissättning

När iPhone 3G släpptes först, 8GB modell detaljhandeln för $ 199, medan 16GB modellen detaljhandeln för $ 299. I juni 2009 Apple tappade permanent priset på 8GB modellen till $ 99 och avvecklade produktionen av 16GB modellerna. Apple sålde återstående 16GB modeller för $ 149. Även om iPhone 3G är inte längre tillgänglig på en 16GB versionen, dess avlägsnande från marknaden banade väg för iPhone 3GS i 16GB och 32GB versioner. Medan Apple distribuerar fortfarande iPhone 3G-enhet, var iPhone 3GS förbättrade för snabbare prestanda i 3G-nätet. Det är också utrustad med en 3-megapixelkamera och videoinspelning kapacitet.