Hur konvertera din Polaroid Roll filmkamera till 120mm Film

December 3

Hur konvertera din Polaroid Roll filmkamera till 120mm Film


Istället för att kasta bort din gamla Polaroid Land roll-filmkamera, ändra det att använda 120 mm-film. Populär på 1940-talet och 1950-talet, har gamla Polaroid rullfilm inte funnits i årtionden, men 120 mm film är fortfarande lätt att hitta på de flesta kamerabutiker. Denna typ av film är en mellanformatsfilm som ger negativ nästan fyra gånger större än standard 33 mm film, så att du kan göra mycket stora utskrifter av dina favoritbilder utan avkall på kvaliteten.

Instruktioner

1 Öppna baksidan på polaroidkamera.

2 Borra ett hål i det nedre högra hörnet av filmkammaren med hjälp av en 1/4-tums borr. Skruv en 1/4-tums bult i hålet från botten av kameran. Fäst ratten till botten av skruven. Multipurpose rattar finns på järnhandeln. Vredet är nödvändigt för dig att vända den nya filmen lindningsaxeln du har skapat.

3 Tejp svart tyg runt basen av bulten för att förhindra ljus från att komma in i kameran.

4 Placera 120 mm upptagningsspolen in i den vänstra filmkammaren. Skär bitar av kork 1/4-tums tjock eller använd wadded kraftigare papper att shimsa toppen och botten av spolen. Observera att 120 mm spolen är ungefär en tum kortare än filmkammaren för Polaroid rullfilm. Gör två shims ca 1/2 tum vardera för att placera på toppen och botten av 120 mm spolen.

5 Sätt din 120 mm film i spolen på vänstra sidan av kameran. Dra ledningen åt höger och tejpa fast den bult så det blir när du vrider bulten.

Tips

  • Ta praxis skott för att avgöra exakt hur långt du ska vända din ratten för att exponera nästa skott. Markera platsen på undersidan av kameran för framtida referens.