Vad är DTS-HD avkodning och behöver jag det?

October 27

DTS-HD är en surround ljudformat som finns på Blu-ray-skivor. DTS-HD erbjuder bit perfekt återgivning av ett soundtrack befälhavare, erbjuder också en "kärna" lager av ljud. Den grundläggande DTS-format gör det möjligt att se en Blu-ray-skiva med hjälp av grundläggande DTS ljudström behövs med äldre surround redskap. Förlustfria surroundformat som DTS-MA är det perfekta komplementet till high-definition video som finns på Blu-ray-skivor. DTS-HD-ljud kan ge dig den högsta nivån av ljud finns i hemmabiomiljö.

High-End lagringslösning

DTS-HD lagras på en Blu-ray-skiva i en lätt komprimerad version. I likhet med hur stora datafiler lagras som zip-filer, DTS-HD, när den spelas upp, packas upp och återställer ljud trohet mot en identisk återgivning av den ursprungliga ljud befälhavaren placeras på skivan. DTS-HD lagras på detta sätt för att ge utrymme för andra ljudformat som Dolby TrueHD, och att så mycket utrymme som möjligt för maximal video trohet.

DTS-MA

DTS Master Audio är den övre Echelon komponenten i DTS-HD. Master Audio-format innehåller den ursprungliga "kärnan" bitströms närvarande på varje konventionell DTS-kodade DVD och datautvidgning som behövs för att rekonstruera den okomprimerade, förlustfri version finns på Blu-ray. Med båda strömmarna närvarande tillåter nyare Blu-ray-enheter till sömlöst skicka ljud till äldre icke-DTS-HD-mottagare och processorer. Formatet klarar av 18 kanaler med 24 bit, 96 kHz ljud, som inte kan särskiljas från den ursprungliga mästare. Från och med tidpunkten för offentliggörandet, är DTS-MA standard ljudspår för Blu-ray-skiva.

DTS Kärna

Kärn bitströmmen är den grundläggande grunden för alla DTS strömmar. Kärn spår kan sändas från spelare till mottagare via High Definition Multimedia Interface, eller HDMI-kablar, och jämfört med konventionella optiska och digitala koaxialkablar. Med HDMI med en kärna ström möjliggör en smidig övergång från en äldre mottagare till en kan avkoda det okomprimerade Master Audio version. DTS kärna är en något högre kvalitet än den som finns på DVD-skivor, möjliga genom den större mängden lagringsutrymme som finns på en Blu-ray-skiva.

Kompatibilitet

HDMI 1.3 revision, infördes 2007, tillåter kompatibel surround-mottagare och processorer för att internt avkoda DTS-HD-format. Föregående till detta var alla Blu-ray-spelare tvingas att avkoda formaten själva, sänder den omvandlade signalen till mottagaren via Pulse Code Modulation. PCM är den digitala versionen av en analog källa. I detta fall är det den perfekta digital representation av de analoga masterband. Äldre mottagare med sex eller sju kanaler externa RCA-ingångar måste använda en Blu-ray-spelare som kan avkoda DTS-HD spår, skickas via analog PCM till mottagaren. Det finns ingen skillnad i trohet mellan en digital och analog version, det finns inte heller någon skillnad mellan DTS-MA, Dolby TrueHD eller PCM.