Samsung Ghosting Problem

July 29

Spökbilder uppstår på Samsung-tv när samma bild visas åtminstone två gånger på en TV och instanser överlappar varandra. Spökbilder kan bero på kompatibilitetsproblem med externa enheter, videokabelproblem, antenn frågor och problem med TV: ns interna komponenter. Felsöka problemet att räkna ut vad som orsakar spökbilder att bäst avgöra hur man rättar till det.

Kabelbox

Spökbilder kan bero på en inkompatibilitet mellan din Samsung-TV och din kabelbox. Detta problem presenterar ofta när du para upp en nyare TV med en äldre kabelbox. Uppdatera din kabelbox firmware för att försöka lösa problemet; vissa kabel-leverantörer gör firmware-uppdateringar tillgängliga på nätet, andra kommer att skicka uppdaterad firmware för dig och en del kommer att skicka ut en reparatör att uppdatera firmware.

videokablar

Användningen av en HDMI-kabel med några externa enheter resulterar i en genomskinlig bild som visas på skärmen. Detta är ofta inte fel på kabeln direkt, men kan ha att göra med en kombination av inställningar den externa enhetens videoutgångar och användning av en HDMI-kabel. Försök att ändra inställningarna utgångs på den externa enheten eller använda en annan typ av kabel, såsom en komponentkabel. Dessutom kan videokablar du använder skadas på något sätt och bör bytas ut.

multipla signaler

En spökbild kan visas på din Samsung-skärmen om du använder en antenn för att dra in kanaler över luften. Spökbilden visas när antennen drar i samma källa från två olika signaler. För att bli av denna typ av spökbild, flytta antennen runt till olika platser tills spökbilden försvinner, vilket indikerar att antennen nu drar källan in från en signal.

Konvergens

Samsung projektion TV kan drabbas av en spökbild som ett resultat av konvergensen. Konvergens uppstår när åtminstone två av TV tre projektorer blir ur läge, vilket leder till antingen liknande röda, gröna eller blå bilder offset och spökbilder varandra. Du kan åtgärda problemet genom att justera inriktningen av projektorerna i TV: ns huvudmeny.