Felsökning 1994 Chevy Suburban fordonshastighetssensor

November 20

Felsökning 1994 Chevy Suburban fordonshastighetssensor


Suburban är en fullstor sports utility vehicle tillverkad av Chevrolet. 1994-modellen är från den fjärde generationen Suburban linje, som innehöll flera nya funktioner såsom en bränsleeffektiv motor. Fordonshastighetssensorn på Suburban är en anordning som övervakar rotationshastigheten hos transmissionsaxeln. Symtom på en defekt fordonshastighetssensor innefattar felaktiga hastighetsmätare avläsning, felaktig farthållare verksamhet och omvandlare kopplingslåsning.

Instruktioner

1 Park Suburban är en säker plats på plan mark. Höja den bakre änden av fordonet med en domkraft. Plats jack står vid de bakre axlarna för att hålla den bakre delen av fordonet förhöjda. Bilen bör höjas tillräckligt hög så att hjulen kan rotera fritt.

2 Öppna huven och leta reda på fordonets hastighetssensor, som är monterad på förarsidan av transmissionen, bara nära transmissionsaxeln.

3 Ansluta en voltmeter till fordonets hastighetssensor utgångsledningen. Aktivera voltmetern och välj "20-volts AC" -skalan.

4 Starta motorn och placera transmissionen i enheten. Låt bakhjulen att snurra medan du övervaka voltmeter. Ersätta fordonshastighetssensorn, om voltmetem inte visar en avläsning av 0,5-volt eller mer.

5 Utföra ett liknande test för att felsöka trådarna i fordonets hastighetssensor. Sätt transmissionen i parken och stänga av motorn. Koppla bort voltmetern från fordonets hastighetssensor. Anslut en ohmmeter till drivlinan modulen.

6 Aktivera ohmmeter och övervaka avläsning. Byt ut drivlinan modulen och fästtrådarna om ohmmetern visar en avläsning mer än 0-ohm.