Hur ansluta Global Map till Silva S10

June 22

Silva S10 radio används för marina och nautiska kommunikation, sänder på universella frekvenser som standard marina 16 liksom de flesta internationella kanaler. Att programmera Silva S10 för flera kanaler och frekvensanvändning, behöver du ett sätt att hitta tillgängliga kanaler för de regioner som du är i Det är där en databas som Global Map -. Eller en myriad av andra - blir ett oumbärligt verktyg . För att ansluta Global Map, bara bestämma kanal din behövs och programmera in den Silva S10.

Instruktioner

1 Vrid Silva S10 på, och bläddra till MMSI "Set Screen." Leta efter standard läsning av "16" som ska visas i den högra sidan av Silva S10.

2 Leta upp din frekvens i den globala kartan katalogen. Använd online-resurser för att få tillgång till databasen, och ange din region för att dra upp sina sändningsfrekvenser. Till exempel, om du seglar utanför kusten i Maine nära Camden, gå till Maine sektionen och leta upp sändningsfrekvenser och deras syfte i den globala kartan katalogen.

3 Håll mikrofonen så att du har tillgång till det numeriska tangentbordet. Ange 9-siffriga koden för önskad frekvens i mikrofonen knappsats. Om ett misstag görs på siffrorna, använd antingen höger eller vänster pilen för att radera eller lägga till korrigerade siffror.

4 Tryck på "ENT" -knappen. Du har nu en programmerad frekvens, vilket gör att fartyg till fartyg och fartyg till land kommunikation med de som använder lokala frekvensen.

5 Tryck på "CLR" för att återgå till huvud / standardskärmen för Silva S10.