Hur att transportera en motorcykel med bil

June 16

Hur att transportera en motorcykel med bil


Om du vill transportera en motorcykel med bil, måste du få en släpvagn - det finns inget annat sätt. Om du hade en pickup, kan det vara möjligt att lasta cykeln i sängen. Med en bil finns det en hel del extra arbete som krävs. Du behöver inte en cykel-specifik släpvagn, dock. En normal flak trailer kommer att fungera lika bra. Du kommer också att behöva fatta beslut om spännband eller alternativa alternativ för att säkra din cykel på trailern så att det är säkert för dragande.

Instruktioner

1 Välj din utrustning noggrant. Spännband för motorcyklar finns i många styrkor, priser och storlekar. Olika kombinationer kan fungera bättre för olika stilar av cykel. Om du har ett spår cykel som du ska slå upp ändå och inte bryr sig om estetik, kan du vara mindre oroad stoppning än någon med en förkromad kryssare. Från och med februari 2010 har ett företag från Australien utvecklat en cykel traile enhet kallad Däck Down, som för närvarande är den enda enheten i sitt slag. Det låser säkert på hjulen på cykeln och sedan fransar till din trailer, se till att cykeln går ingenstans. Det kräver inte heller komprimering av avstängningen, så du behöver inte oroa dig för misstag overcompressing det och blåser din gaffel tätningar.

2 Fäst trailern till din bil med hjälp av dragkroken. Du kan använda en motorcykel släpvagn eller en standard flak. Bara se till att din bil är specificerad för att bogsera den sammanlagda vikten för släpvagnen och cykel tillsammans.

3 Ladda cykeln på släpet. Se till att fördela sin vikt jämnt som du fast det med tie-down-metoden som du väljer. Det är omöjligt att undvika stötar och jostles vägbeläggningar vid användning av en släpvagn. Du vill vara säker på att din cykel inte välter eller flyga bort trailern när du bogserar det. Du vill också se till att du inte komprimera suspensionen för mycket, eller du kan skada din cykel. Använd stoppklossar för att hålla hjulen från att flytta runt.

4 Välj en rutt till destinationen som är så smidigt som möjligt. Om du inte är bekant med terrängen, helt enkelt göra det bästa du kan för att undvika att gå över stora gropar eller alltför ojämn områden medan du drar en släpvagn. Även om du kommer att ha fast ordentligt cykeln till trailern, finns det ingen anledning att ta chanser.