Bra starter Motorcyklar för en kvinna

February 12

Bra starter Motorcyklar för en kvinna


Under de senaste åren har kvinnor varit förkasta den föråldrade tanken att motorcyklar är absolut en mans transportmedel. Fler och fler kvinnor tar ut på gatorna med sina egna motorcyklar. Att välja en bra motorcykel är ett viktigt steg i inlärningsprocessen, som rätt cykel kommer att hjälpa en kvinna att bygga förtroende för hennes motorcykel-ridning färdigheter.

Identifiera dina behov

Som en ny motorcyklist, kanske du tänker på långa turer längs den öppna vägen. Men att få till den grad att man tryggt kan rida din stadsdel väg är viktigare än längdåkning resor. Att hålla dina långsiktiga mål i åtanke kan hjälpa dig att välja rätt maskin. Bestämma vilken typ av motorcykel du föredrar kan du välja mellan en rad olika maskiner. En idealisk start cykel bör ha en cylindervolym - ett relativt mått på motorns prestanda potential - mellan 250-650 cc. Mindre motorcyklar blir lättare att rida och fungera som en nybörjare, men deras effekt kan kvävas som ökar färdigheter. Större motorcyklar kan vara lite mer imponerande i början, både i uteffekt och ren vikt, men kommer att vara tillräckligt för att hålla dig underhållen i många år.

Små-Displacement motorcyklar

Sparsamma motorcyklar har den klara fördelen av att vara lätt och enkel att rida, och de erbjuder exceptionell bränsleekonomi. Å andra sidan, de flesta ryttare uppgradera till större maskiner så snart de känner sig säkra att göra det, eftersom de mindre motorerna producerar mindre ström än sina större motparter. Även utbudet av tillgängliga maskiner är inte så bred, det finns flera alternativ som faller in kryssaren, standard, sport och Enduro kategorier. Kawasaki Eliminator 125, Yamaha V Star 250, Suzuki GZ250 och Honda Rebel 250 är utmärkta mini-kryssare, medan Kawasaki Ninja 250 och Honda CBR250RR har hyllats så nära perfekt nybörjare sportcyklar. Suzukis TU250 är ett mångsidigt alternativ som exemplifierar gör-it-all standard-stil motorcykel. Kawasakis KLX 250 och Yamaha WR250 är stora tändare för att rida på och av vägen.

mellanvikt motorcyklar

Även fysiskt större och mer kraftfull än sina lätta motsvarigheter, kräver en brantare inlärningskurva, kommer en mellanvikt motorcykel inte kvävas lika lätt. Flera modeller sticker ut i denna skara, som börjar med Ninja 500 och 650, båda något mindre aggressiva varianter av Kawasakis populära Ninja sportcyklar som dubbelt så kapabla pendlare. Suzuki GS500 och 650 är användarvänliga, mångsidig sportiga motorcyklar. Kawasaki och Yamaha har också kryssare inom 600 cc sortimentet, Vulcan 500 och V Star 600, respektive.

tunga motorcyklar

Den tunga kategorin mestadels ockuperat av kryssare stil motorcyklar, som normalt har en motorvolym mellan 750-900 cc. Dessa modeller är oftast tyngre och kräver lite mer ansträngning för att rida, men inte till den grad att vara alltför svårt för en ny ryttare att hantera. Många av dessa maskiner har lägre sitthöjder som kan vara mer bekvämt för en kvinnas mindre ram. Prime exempel inkluderar Harley-Davidsons 883 cc Sport, Honda skuggar RS, Kawasakis Vulcan 800 och Suzukis C-50 Boulevard kryssare.

Rida inom dina gränser

Motorcyklar som anges i de föregående avsnitten är inte slutet alla, vara-alla start motorcyklar. Men har flera modeller utelämnats på grund av de ytterligare kunskaper som behövs för att köra dem på ett säkert sätt. Framför allt är de otaliga högpresterande sportcyklar, främst inom 600 cc området. Medan den mindre motorn-förskjutning kan verka som om de lätt kontrolleras, moderna mellanvikt sport cyklar rival eller överträffa prestandanivåerna hos många äldre och större sportcyklar. Dessa cyklar kräver exakt kontroll för att köra säkert, vilket gör dem mindre än optimala valet för en ny ryttare. Större kryssare och touring motorcyklar kan vara besvärligt, särskilt vid låga hastigheter. Dessa cyklar bör undvikas tills du har bemästrat lågfartsmanövrar.