Hur man skickar en text från dator till telefon

July 21

Textmeddelanden är en av de mest populära funktionerna bland mobilanvändare. Det är också möjligt att skicka textmeddelanden till alla mobilnummer från datorn. Allt du behöver göra är att registrera med en online text messaging service, eller dra nytta av funktionen genom trådlösa leverantör. Läs vidare för att lära mer.

Instruktioner

1 Besök en trådlös bärare webbplats som Sprint. Logga in om du har ett konto, eller i det nedre högra hörnet på hemsidan under "Skicka ett textmeddelande" bläddra ned till mottagarens nätverk. Om du väljer Nextel, anger 10-siffriga telefonnummer i nästa utrymme, välj sedan "Go". Om du väljer Sprint, kommer du automatiskt till nästa sida.

2 Ange mottagarens telefonnummer i det första utrymmet under "Skriva ett meddelande." Skriv ditt meddelande i det andra utrymmet, se till att den inte överstiger 160 tecken. Ange ditt samtal tillbaka nummer i nästa utrymme, klicka sedan på "Skicka". På nästa skärm kommer att bekräfta att meddelandet har skickats.

3 Skicka ett SMS från datorn till en telefon genom att besöka en onlinetjänst som SMS Allt. Du kan välja en meddelandealternativ för en avgift, eller klicka på "Skicka ett meddelande till en mobiltelefon" gratis.

4 Kontrollera telefon mottagarens abonnent på "Skicka meddelanden" sida. Skriv in mottagarens telefonnummer i "Skicka till" fältet. Därefter anger ett kort meddelande i "Meddelande" -fältet. De "tecken som används" fält visas meddelandet antalet ord.

5 Läs användarvillkoren på SMS Allt innan du skickar meddelandet. Klicka på "Skicka nu" om du godkänner användarvillkoren.

Tips

  • Du kan bara skicka en viss text vid sändning från en dator till en mobiltelefon. Gränsen är vanligen 150 till 160 tecken, beroende på din telefon och service. Om du överskrider antalet tecken, kommer meddelandet delas upp i separata meddelanden.
  • Medan vissa leverantörer erbjuder dator-till-telefon textmeddelanden gratis, andra kan ta ut en liten avgift. Kontrollera tjänsteleverantörens avgifter och användarvillkor innan du skickar meddelanden från din dator till en annan telefon.