Hur man installerar Automotive Freeze Plugs

May 11

Freeze pluggar, även kallade kärnpluggar och expansionspluggar, är gjutgods hål i motorblocket som tjänar två syften. Först ger de ett sätt att ta bort sanden som används för att skapa kylkanaler i motorblocket under gjutningsprocessen. Och för det andra är de utformade för att hoppa ut ur plats om motorn inte är ordentligt skyddad med frostskyddsmedel och kylmediet fryser. De flesta pluggar är tillverkade av stål och kan rosta inifrån-ut, skapar kylvätskeläckor.

Instruktioner

1 Ta bort den gamla frys kontakten med hjälp av en hammare och slå för att få bort den ena sidan av kontakten. Arbeta en skruvmejsel under kanten på pluggen och bänd upp för att ta bort pluggen.

2 Rengör frys kontakten hålet med sandpapper och tillämpa en generös mängd sealer på den nya kontakten. Montera den nya kontakten direkt i mitten av hålet. Ställ en frys plugg föraren i den indragna kopp den nya pluggen och slå föraren kraftfullt för att ge plats pluggen i hålet.

3 Upprepa denna process för alla de fryst pluggar som måste bytas ut. Byt ut de gamla pluggar med nya som är gjorda av mässing. Dessa kommer inte rostar som de stämplade, stålpluggar som används under motorns tillverkning.

Tips

  • I vissa fall läcker frysa pluggar är i otillgängliga platser. Blanda en tvåkomponentsepoxi pasta och packa det i den befintliga kontakten. Var noga och rengör kontakten med sandpapper först. Ett annat alternativ är att använda en gummiplugg som expanderar när en mutter dras åt. Dessa metoder är mycket lättare än att försöka att driva en ny plug in med en hammare.