Så här ändrar Window Washer Squirter

May 1

Hur lätt eller svårt att ersätta de squirters i vindrutespolaranläggning varierar, beroende på märke och modell av bilen. Tänk på det så enkelt VVS. Att ta sig till den enkla VVS kan vara mer utmanande på vissa modeller. Du kommer att behöva inspektera bilen för att avgöra vilken typ av squirter du har och var exakt det ligger att avgöra om det är något du kan göra själv eller väljer att ta till en mekaniker och betala arbetskostnader.

Instruktioner

Så här ändrar Window Washer Squirter

1 Lokalisera squirter huvuden för din bil. Vissa är på torkararmarna, en del är på ytan av huven och några är under torkararmen motorhuvar. Bestäm var de är och vad du måste ta bort för att komma till dem.

2 Lossa squirter från torkarbladet på torkararmslösa modeller, och hoppa över nästa steg. För squirters på kåpor, kan du behöva ta bort en isoleringspanel som kan rada underredet av huven och möjligen täcka botten av squirters. För squirters inne torkararm motorhuvar, måste du ta bort pluggar eller skruvar som håller huven i syfte att avlägsna squirter.

3 Pressa press lås på undersidan av huven eller huven för att frigöra squirter huvudet från kåpan eller huven.

4 Dra försiktigt squirter bort huvudet från svart gummi slang.

5 Sätt den nya squirter huvudet (på torkararmen, på motorhuven eller på huven) tills den låses på och sedan återansluta den svarta gummi spolning och se till att slangen går i jämnhöjd.

6 Testa squirter att se till att det fungerar, men ha i åtanke om huven är öppen kan inte riktas korrekt.

7 Rikta squirter (utom på vindrutetorkare armslösa squirters) genom att trycka en liten pick in i munstycket av squirter huvudet och manipulera riktningen för munstycket.

Tips

  • Ersättningsspolar squirters inte är lätt tillgängliga i eftermarknaden bildelar butiker. Kontrollera med en Biltema för att se om de också kan beställa en direktpassning eftermarknads squirter. Vissa universella typer kan inte rekommenderas för vissa modeller. Du kan behöva gå till återförsäljare för att få den högra delen för fordonet.