Hur tar jag bort en 2000 Celica är dörrpaneler?

December 20

Gömd bakom en 2000 Celica dörrpanelerna är fönsterregulatorer, dörrlås mekanismer, sidospegel tillgång och dörrhögtalarna. Vilken som helst av dessa delar kan eventuellt behöva reparation eller utbyte, och dörrpanelerna måste tas bort för att komma till dem. Eftermarknads föremål såsom ett larmsystem eller automatiska dörrlås måste också installeras bakom luckan. Läs om hur du tar bort en 2000 Celica dörrpaneler så att du kan få tillgång till detta område.

Instruktioner

1 Öppna dörren helt. Dra i dörrhandtaget tillbaka och använda en platt skruvmejsel för att försiktigt bända upp luckan bakom det. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruven under luckan. Använd skruvmejsel för att försiktigt bända den svarta triangelformade locket på panelen nära sidospegel.

2 Titta på undersidan av armstödet och hitta en Phillips-skruv. Ta bort skruven. Det finns ytterligare två Phillips skruvar längs den nedre kanten av dörrpanelen. Längs framsidan av dörrpanelen finns det två plast cirklar. Pop dessa bort med fingrarna eller skruvmejsel. Det finns en Phillips skruv under varje cirkel som måste tas bort.

3 Dra dörren panelen bort från dörren genom att bända längs dess kanter för att ta bort de fem plastklämmor belägna längs botten och varje sida av panelen. Dessa clips gör ett högt knäppande ljud när de tas bort.

4 Lyft upp på panelen och haka av den från toppen av dörren. Nå bakom dörren och lossa kablaget som går till armstöd för dörrlås och fönsterkontroller. Dra metallstången för dörrhandtaget ur plasthuset för att helt ta bort panelen.

Tips

  • Hålla en behållare eller plastpåse i närheten för att hålla alla de skruvar och andra små delar som avlägsnats från dörrpanelen. Alla dessa kommer att behövas när man installerar dörrpanelen igen.