Vad gör en bil rök?

August 4

Rök från bilens avgasrör är en vanlig och ful tillstånd som kan ha flera orsaker, som sträcker sig från lätt reparerade mekaniska problem till mer djupgående och dyra mekaniska problem. Vad som följer är en kort lista över de vanligaste mekaniska problem som orsakar en bil att ryka.

Slitna Piston Rings

Kolvringar, vilka är ansvariga för tätning motorns förbränningsgaser inom motorcylindrar, kan orsaka en bil att röka om de blir överdrivet slitna, ett tillstånd som gör att motorförbränningsgaser för att blåsa förbi de slitna kolvringar och emitterar från en bils ändröret i det form av blågrå rök.

Dålig ventilstyrningar

Ventilstyrningar bidra till att täta cirkulerande motorolja i bilens huvudenhet och hindra den från att komma in i motorns förbränningsrum. När ventilstyrningar slitage och / eller går dåligt, kan de tillåta motorolja från huvudenheten att läcka in i motorns förbränningsrum, där oljan blir brända och släpps ut från bilens avgasrör som rök.

Onormal Förgasare Funktion

En motor förgasaren är ansvarig för att injicera exakta mängder av luft och gas i en bilens motor, en blandning som säkerställer korrekt motor förbränning. Om en förgasare inte fungerar på rätt sätt och / eller reglera en korrekt luft / bränsleblandning, kan det orsaka rök, mestadels svart, att släppa ut från bilens avgasrör.

Blåst Lockspackning

En blåst topplockspackning kan orsaka vit rök ur bilens avgasrör om topplockspackningen raster till den grad att tillåta motorns kylvätska läcka in i motorns förbränningsrum, vilket är vad som händer när huvudet packningen blåser helt och tätningen mellan motorn huvudet och den nedre motorblocket går förlorad.

Slitna Motorcylindrar

Överdrivet slitna motorcylindrar kan orsaka en bil för att rök genom att tillåta motorns förbränningsgaser att undkomma förbi kolvringarna och blåser ut bilen ändröret. När motorcylindrar blir slitna, kolvringarna förlorar sin förmåga att effektivt täta motorns cylindrar, vilket tillåter motorns förbränningsgaser för att blåsa förbi kolvringarna och avsluta ändröret som blågrå rök.