Så här ställer DPI för en Canon EOS 40D

April 14

Så här ställer DPI för en Canon EOS 40D


Punkter per tum (DPI) hänvisar till mängden av tryckta prickar i en en tum utrymme på en utskrift. Ju högre DPI nummer, desto klarare bild. Dessutom kan fotografer utskriften större versioner av höga DPI fotografier. DPI inställningen på Canon EOS 40D styrs av skjut upplösning. När du väljer en högre upplösning, är DPI tal större. Lägre upplösningar inställningar har en mindre DPI nummer. Genom att ändra upplösning, kan du ändra DPI på EOS 40D.

Instruktioner

1 Tryck på "Meny" knappen på baksidan av kameran för att öppna huvudmenyn.

2 Markera "Kvalitet" med kortnummer och tryck på "Set" -knappen. Den snabba ratten ligger på baksidan av Canon EOS 40D. Knappen "Set" är i mitten av kortnummer.

3 Välj den upplösning som du vill använda genom att markera den med kortnummer och trycka på "Set" -knappen. Du kan välja mellan "L", som står för stor, på 10,1 megapixel; "M", som står för medium, på 5,3 megapixlar, och "S", som står för små, på 2,5 megapixlar. Ju högre upplösning som används för bilden, desto mer DPI i utskriften.

Tips

  • Högre upplösning kräver mer minne när du sparar. Mängden av högre upplösning bilder som du kan ta är betydligt mindre än den mängd av lägre upplösning.