Vilka är skillnaderna mellan Fasta & trådlösa telefoner?

July 3

Vilka är skillnaderna mellan Fasta & trådlösa telefoner?


Ett land telefon och en trådlös telefon göra ungefär samma sak, vilket är att du kan kommunicera via röst med andra, men de åstadkommer det i hög grad olika sätt. Utformningen av de två enheterna är helt annorlunda, till exempel, och skillnaderna mellan de två teknikerna kommer att fortsätta att divergera i framtiden.

Rörlighet

Den främsta skillnaden mellan en vanlig telefon telefon och en trådlös telefon är att man är mobil och den andra inte är det. Med en tillräckligt lång sladd ett land telefon uppnår en liten mängd rörlighet, och trådlösa telefoner kommunicerar med en vanlig telefon basstation, men det är inte detsamma som att vara verkligt trådlöst. Trådlösa mobiltelefoner är beroende av mobiltelefonmaster för tillträde till telelinjer, som förekommer i de flesta befolkade områden.

Design

Utformningen av de två enheterna är också väsentligt annorlunda. Trådlösa telefoner är utformade med flera fysiska egenskaper i åtanke som vikt, form och storlek. Telefonen bör helst vara tillräckligt liten och rätt form för att passa in i en ficka, och vara lätt nog att inte vara märkbar där. telefoner mark linje är ofta stillastående men så ingen av dessa designfunktioner är betydande. telefoner mark linje är ofta utformade för att fungera på en plan yta eller med basen monterad på en vägg, och med ett tillräckligt lång sladd mellan basstationen och mottagaren för att tillåta viss begränsad rörlighet.

Historia

Historien om de två enheterna är också helt annorlunda. Även om uppfinnaren av telefonen är omtvistad, inlämnad Alexander Graham Bell sitt patent för enheten med United States Patent and Trademark Office i mars 1876, och det var denna teknik som banade väg för teknik för överföring av röst via elektriska signaler. Den första mobilen kom någonstans runt 1946, men var inget som den moderna mobiltelefonen. Den fickformat mobiltelefon är bara några decennier gammal, och är en relativt ny teknik jämfört med land telefon.

framtida utveckling

Det är inte sannolikt att vara mycket innovation med idén om mark linje i framtiden. Mobilen har dock blivit en viktig enhet i det dagliga livet för moderna människor. Mobiltelefoner kommer sannolikt att utveckla bättre batteritid, mer processorkraft och större bandbredd, blir mer som datorer och mindre som telefoner.