Var är batteriet i en 2006 VW Passat 3.9L?

May 8

Volkswagen Passat omarbetades för 2006 års modell. Bilen ingår en större motor och detta lämnade inget utrymme i motorrummet för batteriet. Batteriet installerades i bålen för att göra mer plats för motorn och alla dess tillbehör.

Plats

Öppna bakluckan på Passat och se till förarsidan av bålen. Batteriet förvaras i ett hölje för att förhindra eventuell korrosion från att förstöra eventuella andra enheter som lagras i bagageutrymmet. Batteri åtkomst görs enkelt med en liten knopp på framsidan av åtkomstpanelen. Vrid på ratten och öppna den för att avslöja bilens batteri.

Syfte

De flesta bilar förvara batteriet i motorrummet för att hålla längden från start kort. Detta förkortar batterikablarna och minskar spänningsfall längs startkablar. En trånga motorutrymmet kan kräva en annan plats att lagra ett batteri. Stammen har en ren och torr plats av elementen. Starter och jordkablar kan skjutas genom brädan och fäst vid räcket på bilen så det är ur farans väg.

Underhåll

Den underhåll på en trunk monterade batteriet är densamma som i ett fordon med batteriet i motorrummet. När det gäller batterier som kräver regelbundet underhåll, har vattnet som skall kontrolleras genom att bända toppen täcker av och se till att hålen fylls med vatten. Batterikablarna måste rengöras regelbundet, som korrosion byggs upp och kan göra att bilen har problem vid uppstart. Batterikablarna kräver också ersättning ibland. De får lösa och kan inte producera en lämplig avgift för starter att engagera svänghjulet.

Nödsituation

Bilbatteriet kan fortfarande ökas från i motorrummet. Volkswagen utformade fart klackar som inte behöver ha tillgång till stammen för att ansluta startkablar. Dessa klackar är i motorrummet och som har utsetts av en röd mössa för positiv och en svart mössa för negativ. Dessa klackar kommer att skicka ström till start att starta bilen och ladda batteriet.