GM överföringstyper

September 30

GM överföringstyper


General Motors har en lång historia av innovation bil överföring. Buick Hydromatic Drive, som infördes på 1940-talet, var den första automatlåda finns på den amerikanska bilmarknaden. Från robusta tre-växlad automatisk växellåda till högpresterande sexväxlad standard shifttransmissioner, GM: s sändningsräckvidd täcker spektrumet av ansökan, makt och ekonomi. Att känna de olika GM-transmissioner som finns och vad var och en är kapabel (och oförmögna) att leverera är en viktig del av att köpa och äga en bil.

Vad är överföringen?

Ett transmissions överför kraft från motorn till hjulen. Eftersom motorer kan arbeta i endast en effektklass (noll till maximalt varv per minut, eller rpm), växlar och behövs för att överföra kraft från en död stopp för att accelerera till cruising på 60 miles per timme eller snabbare. När en GM bilen börjar rulla, mycket stora växlar (eller låga växlar) ta makten från motorn och snurra mycket långsamt. Som hastighet plockar upp, växlar transmissionen till en mindre eller högre, redskap. Denna progression kan gå upp genom två, tre eller flera växlar. Typiska "utan krusiduller" sändningar idag har fyra växlar, men många har fem växlar. Ett växande antal bilar, särskilt sportiga bilar och lyx som har sändningar med sex eller fler växlar. En "överväxel" redskap är strikt för motorväg cruising och är den minsta (och "högsta") växel i transmissionen.

GM Automatic Transmission

GM erbjuder fyra, fem och sex-växlade (om du anser overdrive att vara något annat än en legitim växel, så du kanske överväga dessa överföringar att vara tre-, fyra- och fem-växlade med tillsatt växel funktion). Överväxeln är ett mycket ekonomiskt redskap för bränslebesparingar vid högre motorvägshastigheter. En växellåda med överväxel har en regulator som övervakar hur snabbt drivaxeln snurrar och ändrar växlar följaktligen att tillgodose den mest behagliga och tyst körning. Overdrive är konstruerad för att vrida drivaxeln fjärdedel revolution för varje tre varv av transmissionen.

GM Standard Transmission

En standard transmission utnyttjar en förarmanövrerad koppling (vanligen en pedal) för att frikoppla växlarna och en växelspak som föraren påverkar för att ändra från en växel till en annan. Fyra- och fem-växlade är standard på vissa genmodifierade produkter, medan GM: s Chevrolet Corvette och Camaro har tysk konstruerad Getrag sex-växlade. Så många växlar innebär snabb växling genom effektklass och möjliggör snabbare prestanda.

GM föraren välja Transmission

Nyare på marknaden är sändningar i vissa high-end Cadillac och Buick modeller där föraren kan välja mellan automatiska och standardlägen överförings. Det automatiska läget ger enkel körning i automatläge och tillåter högre prestanda körning utan kramade i semi-manuellt läge genom att ge föraren bättre kontroll över effektklass.

GM Transmission och Fuel Economy

GM är för närvarande teknik överföring för att arbeta på hög prestanda med bättre bränsleekonomi. Datorstyrd växelval är begränsad slip differentialer för förbättrad kraftöverföring till hjulen, och andra drivlinan hanteringsteknik minskar bränsleförbrukningen med bibehållen hög prestanda.