Hur Jämför Universal Fjärrkontroller

February 6

Hur Jämför Universal Fjärrkontroller


Med framsteg inom hemmabiosystem, fler konsumenter befinner sig med stora mängder utrustning som de behöver för att kontrollera. Istället för att använda en annan fjärrkontroll för varje utrustning som du har, kanske du vill använda en universell fjärrkontroll som kan styra alla dina enheter. Innan du väljer en universell fjärrkontroll, måste du se till att den har de funktioner du behöver för ditt hemmabiosystem. Jämföra universalfjärrkontroller kräver att du titta på flera funktioner och komponenter.

Instruktioner

1 Ta reda på om fjärrkontrollen är en "learning remote" eller en "förprogrammerad fjärrkontroll." Detta är en viktig skillnad på en universell fjärrkontroll, eftersom det kan påverka vilka bitar av utrustning du kan styra med enheten. En förprogrammerad fjärrkontroll kommer med många olika koder som redan byggts in och det kan styra alla enheter som har en kod programmerats in i minnet. En lärande fjärrkontrollen lär koderna som behövs från dina gamla fjärrkontroller. Om du har ett brett utbud av utrustning, en lärande fjärrkontroll kan vara bättre så att du kan se till att den kontrollerar alla dina enheter.

2 Ta reda på om fjärrkontrollen klarar digitala inspelningsenheter. Vissa universella fjärrkontroller kan bara ta itu med grundläggande hemmabiokomponenter såsom TV-apparater och ljudsystem. Om du lägger till en digital videobandspelare eller DVR till mixen, kan det inte styras av fjärrkontrollen. Om du har en digital videokamera av något slag, måste du se till att fjärrkontrollen du väljer är kompatibel med den utrustningen.

3 Inspektera fjärrkontroller för att avgöra om de är verksamhetsbaserad eller enhetsbaserad. En enhetsbaserad fjärrkontroll kan du trycker på en knapp för att stänga av TV: n på rätt ingång och en annan fjärrkontroll för att spela en Blu-ray-skiva. En aktivitetsbaserad fjärrkontroll kan göra flera funktioner med en enda knapptryckning.

4 Läs recensioner av någon universell fjärrkontroll innan du gör ett köp. Många webbplatser tillåter användare att skriva recensioner om en viss produkt efter de köper. Med universalfjärrkontroller, kan du få en samsyn från användare innan de köper. Detta kan hjälpa dig att undvika att välja en fjärrkontroll med många missnöjda användare. Använd recensioner i samband med din egen forskning för att bilda sig en uppfattning.