Vad är ett bra förhållande för LCD-TV?

July 30

True Black är svårt

Ju högre kontrastförhållande på en LCD-TV, desto bättre kan visa information om mörka föremål, såsom ruffling på en svart kappa. Men LCD-TV använder en bakgrundsbelysning, vilket gör "äkta svart" svårt att uppnå. Tv har ett förhållande så högt som 3.000.000: 1 kommer någon gång att drabbas på grund av ljuset bakom pixlarna, vilket kraftigt minskar kontrastförhållandet du faktiskt se.

Perception är begränsad

Kontrastförhållande på LCD-TV fortsätter att växa, men dina ögon ofta inte kan dra full nytta dem. Dina ögon kan bara upptäcka så mycket ljusa och mörka kontraster, vanligtvis med början högre än 1000: 1. Med tiden kan dina ögon upptäcka högre förhållanden, men det kan ta så mycket som en halv timme.

Slutsats

När man jämför två tv-apparater i en butik, en med ett förhållande tre gånger högre än den andra, kan du se någon skillnad i kontrast till följd av de omgivande ljus påverkar kontrastförhållande. Om du planerar att titta på allt på din TV utan lampor på, hålla sig till förhållanden mellan 5000: 1 och 10000: 1 ger den mest visuella valuta för pengarna.