Hur ändrar jag en 84-87 CRX Oil Pan?

August 30

Hur ändrar jag en 84-87 CRX Oil Pan?


Den lilla oljetråget av din Honda CRX kan förstöra funktionaliteten hos eftermarknaden prestanda delar. Oljeflödet kan hämmas av den restriktiva aktieoljetråget. Du kan öka oljekapacitet din Honda CRX. Ökad oljekapacitet kommer att öka oljeflödet genom motorn för att hålla jämna steg med kraven från eftermarknaden komponenter som ökar motorns prestanda och oljetryck. Byt aktieoljetråget med en ny, högre kapacitet oljetråget.

Instruktioner

1 Höja den främre änden av fordonet. Fäst två bilar uttagen till ramen av fordonet precis bakom hjulhuset. Använd en hård och plan yta av säkerhetsskäl.

2 Krypa under fordonet. Använd en hylsnyckel för att ta bort motorskyddsplåten fästbultar.

3 Tappa ur motorolja genom användning av den lämpliga uttag för att frigöra avtappningspluggen bolt på botten av oljetråget. Oljetråget är den stora metallåda som hänger från motorblocket och har en singulär avtappningsplugg bult. Låt oljan att hälla i en fordons vätska catcher.

4 Följ sidorna av oljetråget upp till där den möter motorblocket. Leta reda på oljetråget fästbultar längs kanterna av var oljetråget möter motorblocket. Använd lämplig sockel för att ta bort fästbultar.

5 Använd två händer för att avlägsna oljetråget från motorblocket. Spara oljetråget packningen.

6 Använda en butik trasa för att rengöra packningen och de packnings anliggningsytorna på motorblocket och nya oljetråget. Placera oljetråget på plats. Använd fingrarna för att dra åt oljetråget fästbultar tills den nya oljetråget hänger på plats. Använd lämplig sockel för att dra åt oljetråget fästbultar.

7 Byt ut motorns stänkskydd genom att fästa monteringsskruvarna med lämplig hylsnyckel. Sänk fordonet utanför uttagen och fyll motorn med ny motorolja. Skruva av locket på toppen av motorblocket och placera en tratt in i den exponerade hålet. Fyll motorn med den mängd olja som anges i de nya oljetrågs instruktioner.

8 Kassera gamla motorolja lagligt. Lagar om omhändertagande olja varierar från land till land.

Tips

  • Den av den nya oljan och vikt beror på önskad prestanda och säsongen.
  • Använd alltid skyddsglasögon när det handlar om motorolja. Olja i ögonen är skadligt och kommer inte att tvätta bort lätt med vatten.
  • Se till att motorn är kall och motorolja är kall innan du hanterar oljetråget för att undvika brännskador.