Hur man byter oljetråget packning i en Ford Mustang

August 15

Om du märker en pöl av olja under motorn i din Ford Mustang, är det möjligt att en sliten oljetråg packningen är att skylla. Ersätter oljetråget packning i en Ford Mustang är inte en lätt uppgift, och kommer att variera mellan olika modeller. Men dessa är de grundläggande stegen för de flesta Ford Mustang efter 1995.

Instruktioner

1 Haka den negativa batterikabeln och lufttillförselslangen från luftrenarhuset och spjällhuset. Ta bort plastkylarlocket, vädertätningen på motorhuven och torkararmarna.

2 Ta bort kåpan ventilationsskärmen på vänster sida och torkarmodulen. Installera en motorfästet, men inte lyfta motorn ännu.

3 Dra åt parkeringsbromsen och placera ett block framför bakhjulen. Använd uttagen att höja fordonets front och ställ den på ett säkert sätt på pallbockar. Ta bort fästet genom bultar på front, och något höja motorn.

4 Ta bort startmotorn, och i förekommande fall, ta bort svalare linjer till den automatiska växellådan. Tappa ur oljan från motorn till en engångsbehållare och ta bort oljefiltret. Använd en hylsnyckel för att ta bort skruvarna på oljetråget huset och bultarna på vevaxeln lägre skärmsensorn. Ta bort de återstående bultarna på oljetråget monteringen.

5 Fördela axeln på rattstången vid fogen och sätta en växellådsdomkraft under frontramen. Markera positionen i förhållande till chassiet för att göra ominstallation lättare.

6 Ta bort fästbultarna från underramen, de nedre stötdämpar arm bultar på båda sidor, och sänk försiktigt hjälpram. Ta bort oljetråget och häll ut eventuell kvarvarande olja. Torka tätningsytan på oljetråget med lösningsmedel och en ren trasa, se till att det är helt ren. Sätt några droppar silikon på den nya packningen, installera det, och ge det ett par minuter att ställa upp.

7 Installera komponenterna i omvänd ordning enligt ovan och installera en ren oljefiltret. Försiktigt bort bilen från domkraften och byt motorolja.