Vad kan man göra för en död iPhone

January 9

Vad kan man göra för en död iPhone


Upptäcker att din iPhone är död är en frustrerande upplevelse; att lösa problemet kan variera från enkla till svåra. IPhone kan dö av flera skäl, bland annat batteriförbrukningen och att hamna i extremt höga temperaturer. Prova ett antal tekniker för att se om du kan återställa din iPhone, men om dessa misslyckas, kan du behöva ta det till en återförsäljare som skall fastställas.

laddning

Vid märker att din iPhone är död, är det första du bör göra koppla in den för att se om det kommer att ladda. Du kan ladda din iPhone i en av två metoder. Om du har väggadapter, ansluter telefonen i laddningskabeln och väggadapter, och anslut den till väggen. Du kan också ansluta telefonen kabel direkt till USB-porten på en dator. Låt telefonen laddas i 10 till 15 minuter, sedan försöka att slå på den.

Återställa

Ibland kan du återställa en till synes död iPhone genom att fylla i en mjuk återställning på enheten. Tryck och håll "On / Off" -knappen, ligger på toppen av telefonen, samtidigt som "Home" -knappen, som ligger direkt under skärmen. Håll båda knapparna ned för ungefär fem sekunder, släpp dem sedan. IPhone kommer att driva upp igen om det var frågan.

Batteri

Om din iPhone är gammal, eller om du har använt det i stor utsträckning, kan det interna batteriet vara död. Apple säger sin iPhone batterier kommer att pågå i 400 fulla avlopp och laddningscykler; Om du tror att telefonens batteri har haft så här många cykler, är det troligt att batteriet har slutligen gett upp. Om du är tekniskt sinnade, köpa en ersättare iPhone batteri och byta ut det gamla batteriet för den nya. Om telefonen är under garanti, ta den till återförsäljaren och har en tekniker installera ett nytt batteri.

Andra

Ibland kommer en iPhone lider av ett internt problem som kan leda till att förlora funktionen. I dessa fall kan man inte göra något för att återställa det utom att ta den till en återförsäljare eller reparationsverkstad och få problemet diagnostiseras och fast. Problemet skulle kunna vara resultatet av en felaktig faktor i iPhone, att lämna den i en varm bil eller tappa den i vatten. Hur som helst, kan en tekniker ofta diagnostisera problem för dig; om telefonen är under garanti, kan du kanske att det fasta utan kostnad.