Norwood Micro LCD-TV Felsökning och Hjälp

September 19

Norwood Micro LCD-tv är prisvärda, funktionell och enkel att använda. Inte bara är de billiga, men de ger utmärkt bildkvalitet och bra funktioner. Som med alla elektroniska enheter, men saker kan och går fel. Håll några tips och tricks i åtanke när du går om felsökning och fastställande din Norwood Micro TV.

Kraft

De mest grundläggande saker ibland förbises, som makt. Se till att din Norwood Micro är ansluten till en rörelse utlopp eller grenuttag. Om du är osäker på om uttaget fungerar, koppla in en annan enhet och se om det fungerar. Om du fortfarande har makt problem med TV: n kan du ha en felaktig strömförsörjning. Ring Norwood Micro kundsupport - finns i felsökningsavsnittet i bruksanvisningen - eller kontakta din lokala elektronikverkstad. Försök aldrig att öppna eller reparera TV: n själv.

Bild och ljud

Om du misstänker att din TV är på men inte ser en bild kan du ändra kanal med antingen kontrollerna på frontpanelen eller fjärrkontrollen. Ibland bildkvaliteten är dålig, eller bilden är pixelated eller grynig. Om så är fallet, försök att justera ljusstyrka, färgton och kontrast i TV: ns huvudmeny. Om din bild eller ljud inte är korrekt, se till att alla kablar som går till och från TV: ns baksida är ordentligt isatt och tätt. Ofta är en försämrad bild eller ljudkvalitet fel gamla kablar. Ersätta dessa med nya, tjocka kablar från din lokala elektronik leverans butik.

Om du upplever bildpixele - bilden ser kantiga eller som ett pussel - eller ljud hitching, kan du ha ett problem med en svag kabel signal inkommande till TV: n. Detta beror ofta på alltför många kabelsplitters i din setup. Dessa praktiska anordningar reducerar signalen med hälften varje gång de används. När kabeln signalen blir tillräckligt låg, kommer du att börja ha bild- och ljudproblem. Om du känner dig bekväm att göra så, ta bort överskottet av splitters själv, eller ring kabelbolaget att få dem professionellt diagnostisera och lösa detta enkla problem.

allmän felsökning

Om fjärrkontrollen inte fungerar eller beter sig oförutsägbart, se till att det finns färska batterier i den. Om TV: n är ansluten till ett externt högtalarsystem, se inställningarna är korrekt konfigurerade så att den inte stör problem du kan ha med TV: n. Om det behövs kopplar du bort alla externa enheter som kan anslutas för att utesluta dem medan felsökning. Vid felsökning någon TV finns i felsökningsguide, som vanligtvis finns på baksidan av sin bruksanvisning.