Så här ändrar 2008 Duramax Diesel bränslefilter

October 13

Så här ändrar 2008 Duramax Diesel bränslefilter


2008 Duramax diesel filter är inte en enkelriktad, in-line filter som finns på de flesta fordon. Den duramax motorn är stor och använder diesel för att driva fordonet. Kemiska sammansättning av diesel kräver en större bränsle filter.The bränslefiltret på en dieseltruck är relativt nära till storleken av ett oljefilter som finns på en gasdrivna fordon. Förfarandet för ändring av bränslefiltret liknar processen att ändra ett oljefilter.

Instruktioner

1 Ta bort skruvarna som håller fast fender väl till passagerarsidan av motorrummet, med hjälp av en hylsa och spärr. Dra fender väl ur bilen motorrummet. Detta gör att du kan se filtret lättare. När du har slutfört några bränslefilterbyten, kan du välja att inte ta bort fender väl. Om detta är första gången, ta bort det gör uppgiften lättare.

2 Lokalisera kapseln stil bränslefiltret, finns bredvid transmissionstvärbalken. Använd ersättningsfiltret som en visuell referens.

3 Placera filternyckel på filtret, och vrid den moturs för att ta bort den från duramax. Tänk på att filtret har gas i den.

4 Placera en liten mängd vaselin på gummipackningen på det nya bränslefiltret och skruva filtret på motorn, med hjälp av handen. Dra åt filtret ett kvarts varv med filternyckeln.

5 Placera den inre fender väl på fordonet, och säkra den med hjälp av uttaget och spärr.