Hur kan man kontrollera fordon historia med en VIN-nummer

June 2

Du har slutligen beslutat om den nya begagnad bil men du är orolig dess historia. Hur vet du inte köper en "citron"? Finns det något sätt du kan kontrollera sin historia? Ja, det finns.

Instruktioner

1 Nästa gång du väljer att köpa en begagnad bil, kanske du bara vill checka ut rapporten fordonshistorik (VHR) för det fordonet. En sådan rapport kan avslöja en hel del om den bil du överväger inköp inklusive eventuella förändringar vägmätare, register över vrak, om bilen har totalt, alla "citron" rapporter, etc. det är fantastiskt vad vissa karosseri och färsk färg kan göra för estetiskt tilltalande av en tidigare uppgick fordon. Och det är fantastiskt vad vissa säljare kommer att försöka få med.

2 Du behöver fordonets identifieringsnummer (VIN) för att göra någon detaljerad kontroll på potentiella nya ride. Detta antal kan hittas på insidan av förarsidodörren eller på den vänstra sidan av instrumentbrädan. VIN kan ge dig en mängd information som kan vara användbara för att göra ett välgrundat köp. Denna till synes rotvälska blandning av 17 tecken --- siffror och bokstäver --- faktiskt har väl genomtänkt för att ge läsaren en ögonblicksbild på dag ett av bilens liv. Låt oss titta på vad en typisk VIN uppdelning kan berätta. Vi kommer att använda VIN # 1G3CX54C7L4345211 för vårt exempel.
1: Den första siffran är det land där fordonet tillverkades. I detta fall USA.
G: Tillverkaren. Här, General Motors.
3: Fordonets typ eller uppdelning av tillverkaren.
CX54C: Fordonet deskriptor sektionen (VDS). Sådana saker som modellen, kaross, etc.
7: Kontrollsiffra. Ett tecken som tilldelats av Department of Transportation för att bekämpa bedrägerier.
Tecknen 10-17 omfattar fordonsidentifieringssektionen (VIS).
L: årsmodell. Här, 1990.
4: Platsen där fordonet monterades. Varje tillverkare har sin egen anläggning identifieringssystem.
Tecken 12-17 används av tillverkarna för olika ändamål.
345.211: Kan vara monteringsanläggning produktion spårningsnummer.
Vissa årsmodell koder och landskoder följer.
årsmodeller
X: 1999
Y: 2000
1: 2001
2: 2002
3: 2003
4: 2004
5: 2005
6: 2006
7: 2007
8: 2008
landskoder
1: Amerikas Förenta Stater
2: Kanada
3: Mexiko
4: USA
5: Amerikas Förenta Stater
6: Australien
9: Brasilien
J: Japan
K: Korea
S: England
T: Tyskland
V: Frankrike, Tyskland
W: Tyskland

3 Du kan sätta VIN i en sökmotor rutan och ibland få information om det aktuella fordonet. Det kan finnas poster som har gjort sin väg in i databasen och dessa kan vara till hjälp för att göra ett köpbeslut på ett visst fordon

4 Det bästa sättet att få ett bra grepp på historien om din potentiella köp är att köpa en VHR från en av de många företag som tillhandahåller tjänsten. Det finns inga "fria" platser som kommer att ge ett fordon rapport om någon bil du kanske anger. Det finns platser som listar bilar till salu och de kommer att ge en VHR som en del av affären. Din lokala begagnad bil återförsäljare kan också göra kostnaden för en VHR sötningsmedel för att få dig att underteckna kontraktet.

5 Det pris som en generisk VHR leverantör kan ta ut för en VHR är verkligen liten procent av inköpspriset för fordonet. Om du verkligen gillar bilen i fråga och kommer definitivt ta det om VHR har inga överraskningar, kan säljaren våren för kostnaden av rapporten att slutföra försäljningen. Även om han inte gör det, är betänkandet kostnaden ett litet pris att betala för sinnesfrid det köper. Och om rapporten inte dyker upp något som är en deal-killer, tänk på pengar och huvudvärk som du kanske har sparat.

Tips

  • Leta efter din VHR. De företag som erbjuder denna tjänst har olika priser, särskilt för "deluxe, innehåller allt" rapport.
  • Även om VHR ger din potentiella köp en ren räkning av hälsa, kommer du vill provköra den, titta under huven, be att få se några underhållsregister, kanske ha en mekaniker vän ge den en gång över.