Hur man tillbaka Spjällhus i en Chevy Impala

July 19

Chevy Impala gjorde sin debut i 1958 som "en prestige bil inom räckhåll för den genomsnittlige amerikanen." Chevy återinfört Impala i mitten av 1990-talet som en familj sportsedan med en Corvette-härledd motor och elegant monokromatisk färgschema. Följande uppgifter för installation av en ny spjällhuset på 1985 Impala specifikt. Andra motorutbud i andra årsmodeller kan kräva lite olika förfaranden.

Instruktioner

Ta bort Spjällhus

1 Avlasta trycket i bränslesystemet, noga med att inte spilla eller spruta bensin. Koppla bort batteriets jordkabel. Ta Thermac slang av motorn montering och lyft bort luftrenaren.

2 Etikett och koppla bort alla elektriska anslutningar från tomgångsluftkontroll (IAC) ventil, gasspjällssensorn (TPS) och bränsleinsprutarna. Frigör gaslänken, returfjädrar och farthållare kabeln.

3 Märka varje vakuumslangar som löper från spjällhuset och sedan koppla dem. Märk och koppla av bränsletillförseln och returledning. Ta ut bränsleledningen O-ringar och kasta bort dem. Anslut bränsleledningarna med golf tees.

4 Ta bort fästena som håller spjällhuset till insugningsröret. Lyft spjällhuset och packningen från grenröret. Täck insugningsröret med en ren butik trasa för att hindra smuts och skräp från att komma in i motorn.

Installera Spjällhus

5 Rengöra packningen samverkande ytorna hos all smuts, skräp och packningsmaterial. Använd en ny packning och montera spjällhuset till insugningsröret. Dra åt fästelement till 11 fot pounds av vridmoment.

6 Använd nya O-ringarna på bränsleledningar och ansluta alla bränsleförsörjnings och bränslereturledningar till spjällhuset. Anslut spjällhuset vakuumslangar i den ordning de var frånkopplad. Sätt tillbaka farthållare kabeln.

7 Anslut de elektriska kontakterna för IAC, TPS och injektorer. Placera luftrenaren på motorn, anslut sedan Thermac slangen.

8 Fäst den negativa batterikabeln till terminalen. Starta motorn och låt den gå i flera minuter. Kontrollera om bränsleläckage.