Vilken typ av trä behöver jag att bygga en subwoofer?

July 7

Vilken typ av trä behöver jag att bygga en subwoofer?


En subwoofer framhäver de låga bas nivåerna typiskt förlorade i standard högtalarutgång. Tillverkade subwoofer kapslingar är mycket dyrare än att bygga en, men materialval gör stor skillnad i en välbyggd baslåda. Enligt ljud experter på CarAudioHelp.com, bygga en stark inneslutning kräver "träkomposit i stället för en naturlig trä." Naturliga skogar är porösa och tillåter luft att strömma ut i inneslutningen. Subwoofer kapslingar är byggda för att rikta luft, och det är därför hela enheten måste täta överallt utom där det portas för luftflöde. Tre fjärde inches är den rekommenderade tjockleken för alla baslåda skogen.

Medium Density Fiberboard

De vanligaste subwoofer kapslingar är byggda med Medium Density Fibreboard (MDF). De sammansatta trä specialister på Composite Panel Association (CPA) definierar MDF som "en sammansatt produkt panel bestående typiskt av cellulosafibrer i kombination med ett syntetiskt harts." Dessa ingredienser är sedan värme och tryck behandlade till ark med varierande tjocklek.

Högkvalitativ Spånskiva

En acceptabel ersättning för MDF är en högvärdigt particleboard, enligt CarAudioHelp.com. Spånskiva, som MDF, är en icke-porös tillverkad trä lämpar sig väl för subwooferhöljet. CPA listar spånskivor som en sammansatt panel gjord av värme- och tryckbehandlade cellulosa partiklar av varierande storlek bundna med syntetisk harts. Nackdelen med spånskivor är att exponering för vatten ruiner typiskt kompositarket.

masonit

För en dyrare anpassad inställning till subwoofer kapslingar, är masonit ett annat alternativ. CPA rapporterar att hårda fiberskivor är, "en sammansatt panel tillverkas främst från inter-filtad lingo-cellulosahaltiga fibrer konsoliderade under värme och tryck." Hårdpapp finns i en uppsjö av finish och kan enkelt skapa en baslåda behöver ingen ytterligare avsluta arbetet en gång monterats.