Hur man köpa gamla bilar

May 30

Att köpa en begagnad bil kan vara en mycket givande erfarenhet, men inte bita av mer än du kan tugga. Vare sig du letar efter en fullt återställd show bil eller ett renoveringsobjekt övre, följa dessa förslag för att se till att du får vad du betalar för.

Instruktioner

1 Välj en av de mer populära modeller som är lätta att reparera, såsom en Toyota eller Chevrolet. En gammal Cadillac eller Mercedes kommer att kosta dig mer i restaurering och underhåll på grund av dyrare delar och mer komplicerade mekanik. När du vet vilken typ av bil du vill, köpa det bästa exemplet du har råd. Det är bättre att spendera mer pengar på en trevlig rostfria exempel än att spara pengar genom att köpa en utsliten rost hink. Terrific restaureringar har gjorts på högar av skräp, men dessa tar en hel del tid och pengar för att slutföra. Men om du vill kunna använda bilen medan den återställs, välja bilen i bättre skick.

2 Gör en hel del forskning. Kolla på nätet auktion webbplatser och du lokaltidning (se Resurser). Gå med i en lokal bil klubb om du är ute efter att köpa en klassisk eller antik bil. En klubbmedlem kan ha exakt bil du letar efter, eller kanske känner någon som har en. Kontrollera sekretessbelagda delen av klubbens nyhetsbrev, som även kommer att lista kommande bil visar. Många människor säljer sina samlare bilar på bilutställningar. Delta en automatisk swap meet, en utmärkt källa för bilar och reservdelar.

3 Kontrollera bilen noggrant. Vid kontroll av rost, noggrant kontrollera framskärmarna, bakre sidostyckena, rocker paneler, golv kokkärl, ram och kåpa området. Ett par giveaways att bilen har haft rost eller olycka skador bubblar i lacken eller inkompatibla färg. Titta ner sidan av bilen - det bör inte finnas några ringar på karossen. Kontrollera under där bilen har parkerats för att se om några vätskor har läcker. Motoroljan bör vara ljusbrun och på hela märke mätstickan; kontrollera styrservobromshuvudcylindern vätska och kylarvätskenivån. Kontrollera horn och vindrutetorkare, och se till att alla lamporna arbete. Se till att alla fönster rulla upp och ner. Om utrustad med makt lås, se till att de fungerar. Kontrollera interiör för några revor eller tårar. Om bilen har en unken lukt inuti, har interiören varit våt antingen från en läcka eller en översvämning.

4 Ta bilen för en provkörning. Om bromspedalen har en hel del resor innan bromsarna faktiskt ta tag, kan bromsvätske vara låg, eller det kan vara ett problem med huvudcylindern. Ett gnisslande ljud som försvinner när bromsarna appliceras är slitagevarnare. Detta är en varning om att bromsklossarna behöver bytas ut. Ett gnisslande ljud när bromsarna används innebär dynorna redan slitna och kuddar och rotorer kommer att behöva bytas ut. En pulserande i ratten när bromsarna används kan innebära rotorerna behöver bytas ut.
När på en rak, horisontell väg, se till att ratten är inte krokig. Detta kan tyda på ett däck eller inriktningsproblem. Styrningen ska känna tätt utan vandring. Du ska inte behöva ständigt gungbräda hjulet fram och tillbaka bara för att gå rakt. Om detta händer, kan främre hjulupphängningen bäras. Om det finns ett gnisslande ljud samtidigt som du vrider på ratten, kan det finnas ett problem med servopump, eller kanske servostyrning bälte behov spända. Om du hör ett högt klickljud när du gör en sväng, kan CV lederna bäras ut. Detta är en mycket dyr reparation. Kontrollera värmaren och luftkonditionering, liksom radion.