Hur man fixar en Wet Nokia 6102I Mobiltelefon

October 7

Nokia 6102i var en populär release i 2006, och är fortfarande används av många AT & T kunder. Med Bluetooth, en kamera och en inbyggd FM-radio, hade den här telefonen många tillägg till den grundläggande mobiltelefon teknik.

För många användare att få den här telefonen våta innebär att förlora mer än bara en telefon, men en musikspelare och en kamera samt. Lyckligtvis kan du spara en våt telefon om du vet vad du ska göra och agera snabbt.

Instruktioner

1 Ta mobiltelefon från vatten. Ju längre de Telefonen vattnet, desto större chans är det att vara obrukbara.

2 Ta bort batteriet så fort du har telefonen ur vattnet.

3 Ta ut SIM-kortet om det finns en. (Typiskt i USA, T-Mobile och AT & T telefoner har SIM-kort.) Även om telefonen inte kan räddas, kan data som lagrats på SIM-kortet återställas.

4 Skaka telefonen (hålla fast vid det försiktigt) att ta bort så mycket vatten som möjligt.

5 Använd pappershanddukar att torka ut så mycket av det kvarvarande vattnet som möjligt.

6 Låt telefonen sitta någonstans varm och torr. Om så önskas kan du lägga den på toppen av en källa med låg värme, såsom en TV-apparat. Alternativt kan du ställa in den i en skål med torrt ris, som absorberar vatten. Ger den åtminstone 3 dagar för att torka ordentligt.

7 Byt ut SIM-kortet och batteriet och slår på telefonen. Om telefonen inte slås på, är det förmodligen obrukbara. Du kan ta den till en återförsäljare för att se om data kan återvinnas från SIM-kortet.

Tips

  • Vissa människor föreslår att sätta telefonen i en ugn för att torka ut. Detta rekommenderas i allmänhet inte, eftersom för mycket värme kan orsaka skador på telefonen.