Felsökning en Subaru Impreza Ignition

August 29

Felsökning en Subaru Impreza Ignition


Subaru Impreza är bland de många fordon från tillverkaren som har en enkel tändspole systemet. Dessa tändsystem ligger precis till höger om rattstången, men är en ofta förbisedd del av att driva bilen. Om tändningen har slutat fungera, kan du felsöka problem med ett antal enkla steg och har spolen fungera igen på några minuter.

Instruktioner

1 Förvandla din nyckel hela vägen till vänster och till höger för att se om det kommer att fungera i dessa extrema positioner, eller för att se om du kan ta bort den från hållaren.

2 Se till att växelreglage är fast i parken och vrid hjulen hårt i båda riktningarna. Gör detta att räta hjulen av några besvärliga lägen, och detta kan frigöra din spole att fungera korrekt.

3 Spraya tändning med ett smörjmedel för att försöka använda din cylinder och nyckel med mindre friktion.

4 Sätt en tråd i nyckelöppningen för att se om det finns några hinder som begränsar din nyckel från att flytta eller sätter hela vägen.

5 Ta bort panelerna runt cylindern genom att skruva dem och sedan poppar dem. Gör så här för att avlägsna eventuella restriktioner stoppa tändningen från att arbeta inifrån.