Vad är DVD HD uppkonvertering?

May 12

Vad är DVD HD uppkonvertering?


Blu-ray-spelare kan du visa HD-video på en HDTV. Däremot behöver du inte Blu-ray-skivor för att dra full nytta av en Blu-ray-spelare. Många high-end DVD och Blu-ray-spelare är i stånd att uppkonvertering, en process som förbättrar bildkvaliteten vanliga DVD-skivor på en HDTV.

uppkonvertering

Uppkonvertering är en hårdvaru process som gör att vanliga DVD-skivor kan effektivt visas på en HDTV upplösning. Blu-ray-spelare och de flesta DVD-spelare med HD-utgång kan exklusiva DVD-skivor.

vanliga dvd-skivor

All DVDs spela upp filmer på 480p, som anses standard definition video. 480i / p video har 480 vertikala pixlar och 720 horisontella bildpunkter. 720p och 1080p video har större upplösning, vilket tillåter dem att betraktas som "high-definition."

Nonupscaled DVD-skivor på HDTV

Ett problem uppstår när en vanlig DVD spelas utan uppkonvertering på en HDTV. Den upplösning av HDTV och DVD upplösning är väldigt olika. Detta sträcker videon kommer från DVD-spelaren för att passa skärmen. Vanliga DVD-spelare konvertera även skivans digital utgång till en analog signal. Kombinationen av formatkonvertering och ändra storlek oftast resulterar i en svag tittarupplevelse.

uppkonverterande Process

Uppkonvertering-kapabel skivspelare hålla DVD signal i ett digitalt format, och ändrar storlek den till HDTV upplösning. Att upprätthålla en ren digital signal tillåter DVD video som ska visas en HDTV effektivt.

Uppkonvertering och High-Definition

Även med uppkonvertering, är du inte tittar på äkta HD-innehåll. Uppkonvertering bara förbättrar den visuella trohet av DVD-skivor visas på en HDTV. Videokällan upplösning är fortfarande på standard definition. För att få äkta HD-innehåll, måste du titta på en Blu-ray-spelare.

uppskalning Devices

Andra hemmabio anordningar utnyttjar ofta uppskalningsteknik. Dedikerade uppskalning tillägg kan anslutas till en HDTV- eller installerad inom en kabelbox. Vissa HDTV har inbyggda, helt integrerade uppskalning kapacitet.