Hur man tar bort en Ford Taurus Rattstång

July 8

Först infördes i 1986 års modell, är Ford Taurus en mycket populär bil, ha fortsatt i produktion under mer än 2 decennier. Ursprungligen tänkt som en framhjulsdriven bil för medelstora marknaden, dess popularitet tillåts Ford att ändra sin styling och producera en full-size version med fram- eller fyrhjulsdrift. Ford Taurus har en mycket enkel design i både den inre och yttre tillsammans med en lätt-till-åtkomst motorrummet. Den rymliga interiören medger gott om utrymme att röra sig och få tillgång till rattstången och instrumentbrädan för enkel borttagning.

Instruktioner

Hur man tar bort en Ford Taurus Rattstång

1 Lås ratt kolumnen din Ford Taurus på plats genom att kontrollera att tändningsnyckeln är i avstängt läge och vrida på ratten tills du hör ett klickljud och kan inte flytta den längre. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet och flytta kabeln ur vägen. Placera inte kabeln i ett område där det kan komma i kontakt med någon metall på bilen.

2 Skruva med en skruvmejsel de två skruvarna som håller den nedre instrumentpanelen på plats mot rattkåpan. Placera skruvarna i ett område där du kan hitta dem lätt när det börjar bli dags att installera instrumentpanelen.

3 Ta bort fästbulten från mellanrattaxeln kolumn som leder till lägre ratt ok med en skiftnyckel. Du hittar luckan precis under ratten på rattstången.

4 Placera tändningslåset låscylinder i "On" läge. Öppna upp ett gem så att du har en lång bit tråd och sätt i slutet av klippet i hålet i botten höljet på rattstången under tändningslåset. Skjut gemet i medan dra ut tändnings låsmekanism för att ta bort den från rattstången.

5 Lossa de övre och nedre styrtäckvant genom att lossa skruvarna som håller dem på plats. Dra i spaken stiftet hos växel från den manuella manöverspaken bort från kolonnen. Lossa fästskruven som håller tändningen kontakten till rattstången, och sedan ta bort kontakten från växeln.

6 Koppla horn och hastighets kontakter från rattstången, och sedan haka krockkudden strömförsörjning och spärrswitchkontakter. Dessa är alla finns i centrum av kolonnen och hakas in med en vit anslutningsplugg.

7 Lossa skruvarna som håller växelindikatorn hållaren på justeringskabeln och ångra växelindikatorn kabeln från röret. Ta de två muttrarna som håller instrumentpanelen bort, och sedan ta bort de två muttrarna på baksidan av panelen. Håll i styrstången och sänk den på golvet.