Hur man använder Word & Excel på en iPhone

March 4

Hur man använder Word & Excel på en iPhone


Med Microsoft Office Mobile App kan du skapa eller redigera Word- och Excel-filer i farten med hjälp av din iPhone. För hemmabruk, är appen gratis att använda och finns i iPhone App Store. Medan appen inte har alla de funktioner du hittar på skrivbordet, inte erbjuda den grundläggande formateringsverktyg, Word kommentarer och nästan alla kalkylblad formel du kan tänkas behöva. Anslut appen till din Microsoft-konto och du kan redigera dokument som du har skapat på den dator som sparas till molnet med hjälp av Microsoft OneDrive.

Komma igång

Första gången du öppnar Microsoft Office Mobile App på din iPhone och trycka på knappen "Kom igång", ger det dig med instruktionsskärmar som beskriver tillgängliga funktioner och frågar efter en e-postadress. Om du använder e-postadressen med ditt Microsoft-konto, uppmanas appen dig för det lösenord. När du har angett att, har du omedelbar tillgång till Microsoft OneDrive konto, inklusive Microsoft Office-dokument som du har lagrat där. Tryck på "Öppna" för att hitta en av dessa handlingar eller tryck på "Ny" för att skapa ett nytt Word-dokument eller Excel-arbetsbok. När du är klar med en fil, klicka på "Klar" och app ber dig att spara den på iPhone eller i molnet med hjälp av OneDrive.

Skapa nya dokument och kalkylblad

Microsoft Office Mobile App kommer med sex mallar tillgängliga när du trycker på "Ny" -knappen. För Word finns en agenda, Outline och Rapportmall. För Excel, mallarna är Budget, Event Schema och Mileage Tracker. När du öppnar en mall eller skapa ett nytt tomt dokument, peka på skärmen för att öppna iPhone virtuella tangentbordet och börja skriva. För att lägga till innehåll till ett Excel-kalkylbladscell, bara markera cellen och markören flyttas upp till "Fx" fältet längst upp på skärmen där du kan mata in text, siffror eller formler. När du börjar skriva en formel, Excel ber dig att välja från en lista, vilket sparar lite för att skriva.

formateringsverktyg

På båda Excel och Word-dokument, det finns en Redigera längst upp på skärmen. Tryck på den här för att se appens begränsade antal formateringsverktyg. Du kan göra text fet, kursiv eller understruken samt ändra texten färg eller markeringsfärg. Excel har ytterligare fyra formateringsknapparna är användbara för kalkylblad: datum, valuta, procentenheter och text. Word har en "+" och "-" knappen, som du kan använda för att öka eller minska teckenstorleken. Trycka på "+" knappen flera gånger gör bokstäverna betydligt större - en praktisk funktion när du läser på en liten iPhone-skärmen.

Redigering på iPhone

Göra ändringar i ett dokument kan ta lite tålamod, särskilt om du inte är van vid att arbeta med en liten pekskärm. Dubbel knacka ett ord belyser det för att kopiera och klistra. Om du behöver för att placera markören mellan två bokstäver trycker och håller ordet tills en förstoring bubbla och sedan fingret för att flytta markören en bokstav i taget. Word-dokument i appen stöd kommentarer så om du vill lägga till en anmärkning, markera en del av dokumentet och välj "Kommentarer" från rullgardinsmenyn. Text med kommentarer är markerad med blått. En enda tryck på den markerade öppnar kommentaren för visning och redigering.

disclaimer

För yrkesmässig användning, kräver Microsoft Office Mobile App en betald Office 365 abonnemang.

Informationen i denna artikel gäller iPhone med iOS 7 med Microsoft Office Mobile version 1.1.1. Det kan variera något eller avsevärt med andra versioner eller produkter.