Hur spelar jag min Creative Zen i bilen?

November 29

Hur spelar jag min Creative Zen i bilen?


Om du planerar att ta en bil resa snart, kanske du undrar hur du kan lyssna på din MP3-spelare i bilen för att passera de långa timmar på vägen. Två billiga sätt finns för att koppla din Creative Zen MP3-spelare i bilen och spela den genom högtalarna. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar, och det är viktigt att ta reda på vilken metod som fungerar bäst för dig och din bil.

kassettadaptrar

Kassettadapter fungerar i alla bilar med en fungerande bandspelare. Denna metod överför låtar från Creative Zen MP3-spelare via högtalarna i bilen med hjälp av kassettband. Att använda kassettadapter, först haka kontakten änden i hörlursuttaget på din MP3-spelare. Det bör snäpper fast. Därefter vänder MP3-spelaren och välj en låt. Låt volymen låg så att det inte blir för högt när du slår på radion. Sätt i kassettband i din bandspelare och slå på radion om ingenting händer. Låten ska börja spela och du kan justera volymen vid behov. Om du lämnar din MP3-spelare på paus för länge, kan kassettband sluta spela, då måste du mata ut det och försök igen.

FM-sändare

FM-sändare ansluta till din Creative Zen MP3-spelare med hjälp av hörlursuttaget och sända en signal till radion. Att fungera korrekt, måste du placera MP3-spelare och sändare i ett område som du kan nå för att byta låtar, men en tillräckligt nära radion att signalen kommer i tydligt. Vissa FM-sändare är förprogrammerade och andra inte. Att köpa en sändare som inte är förprogrammerad är det bästa alternativet. Detta sänker risken för radiostörningar och statisk under uppspelning. Tune FM-sändaren till önskad radiofrekvens och ställa in radion till motsvarande station. Med hjälp av en frekvens som för närvarande inte har en radiokanal som sänder på det i ditt område ger dig den bästa chansen att statisk mottagning.

För-och nackdelar

FM-sändare är omtyckt eftersom de är trådlösa och typiskt mer praktiskt än kassettadapter. Om din bil har bara en CD-spelare, är kassettadapter inte ett val för dig. De som har en bandspelare kan fortfarande föredrar trådlös FM-sändare.
Det största problemet med FM-sändaren, dock är statisk. Medan kassettadapter ger tydlig uppspelning varje gång, är FM-sändaren kvalitet bestäms av radiofrekvenser och hur tydlig signal är. I städer är det svårt att hitta en radiofrekvens för att ställa din FM-sändare som inte kommer att plocka upp störningar från radiostationer.
Om du inte gillar kvaliteten på FM-sändare men inte har en bandspelare i bilen, kan du ha en ingång installeras för att ansluta din MP3-spelare till. Men detta inte vanligtvis komma med bilen och kan kosta flera hundra dollar för att installera. Detta alternativ är bäst för dem som redan planerar att installera ett nytt ljudsystem.