Android Development Introduktion

February 20

Android Development Introduktion


Vem som helst kan lära Android utveckling. Men gör verksamheten innebära en mängd olika tekniker och metoder. Operativsystemet Android körs på mobila enheter, inklusive smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Användare av Android-systemet kan ladda ner och installera applikationer som släpps via den officiella Android Market. Utvecklare kan ladda ner de verktyg som behövs för att skapa Android-appar gratis, även om det finns en avgift för att släppa program genom marknaden.

tillämpningar

Android applikationer är program som kan köras på operativsystemet Android. De flesta Android-drivna enheter köps med ett urval av grundläggande program redan installerat. Användarna kan sedan ladda ner någon antal ytterligare applikationer. Android Market delar applikationer i ett antal kategorier, inklusive spel, referens, affärsrörelse, representation, kommunikation, media, shopping och produktivitet bland många andra. Utvecklare kan därför utforma program för en mängd olika funktioner.

Utvecklingsprocess

Android utveckling resulterar i produktionen av en APK-fil, som är en Android paketfilen. En APK-fil representerar den slutliga exporterade versionen av en app, som användare kan komma åt via marknaden. Att skapa en fungerande APK-fil, utvecklare använder Eclipse IDE (Integrated Development Environment) i samband med Android SDK (Software Development Kit) och ADT (Android Developer Tools) plugin. Dessa verktyg tillåter utvecklare att koda, kompilera, testa och slutligen exportera Android-appar. Utvecklare kan se sina program som körs på virtuella enheter som använder AVD (Android Virtual Device) Manager.

teknik

Android applikationer kan innebära flera tekniker, men i de flesta fall är huvudsakligen byggd med Java och XML-kodning. XML för ett program kan modellera data och visuella objekt såsom användargränssnittet design. Android utvecklare använder XML för att definiera layouter användarna ser när de lanserar en applikation. Java-kod för en Android-app definierar logik och bearbetning i den. Med hjälp av Java-klasser, kan utvecklare definiera varje ansökan element med egenskaper och beteenden som levererar appens funktioner. Utvecklare som lär Android men inte redan är bekant med Java har ofta att utbilda sig om grundläggande aspekter av tekniken, inklusive objekt och arv.

Släpper

När en utvecklare slutar bygga och testa en Android och är redo att släppa den genom Android Market, måste de gå igenom en serie steg. Android Market kräver program som ska undertecknas och versions enligt särskilda riktlinjer. Utvecklare måste därför säkra sina APK filer med hjälp av en krypteringsprocess, använder samma nyckel för varje version av en app. Ansökan manifest filen kan utvecklare att indikera versioner med uppräkning versionsnummer för varje övergång. Utvecklare kan besluta om att ta ut en avgift för sina program eller om att släppa dem gratis. Vissa utvecklare släpper både fri och betalas versioner av sina program, med de fria versioner ibland stöds av reklam.