Hur man väljer en kameralinsen Protector

February 21

Hur man väljer en kameralinsen Protector


Glaset på kameralinsen är något som måste skyddas. Vissa aspekter av linsen kan repareras, men skador på glas är permanent i många fall. Det finns flera metoder och produkter som används för att skydda glaset och rätt metod för skydd beror på objektivet. DSLR-kameror har skilda linser som kan ha en bifogad filter för skydd. Point-and-shoot-stil kameror kommer att kräva andra former av skydd, och medelkropps kameror beror på tillverkaren.

Instruktioner

1 Kontrollera linsen för trådar. Majoriteten av DSLR-objektiv kommer att ha trådar för skruv på filter. Vissa zoom kameror kommer att ha gängorna på den permanenta linsen och mycket få point-and-shoot kameror har trådarna.

2 Kontrollera linsen för en läsning diameter. Använd en tydlig skruv filter som matchar diametern. Vrid filtret moturs innan medurs visar att säkerställa att det inte blir korsgäng.

3 Använd en främre filter för kameror utan trådar eller med föråldrade gängdiameter. Den främre filtret hålls framför linsen när du fotograferar. Specialitet huvar är också effektiva för att hålla filter framför linsen och skydda glaset.

4 Skydda point-and-shoot lins med LCD-skärmskydd. Peka-och-skjuta är inte kompatibel med de flesta filter omslag, och den genomskinliga plast till för att skydda glaset.

5 Täck hela kamerahuset med en vattentät väska för fotografering i våta klimat. Linsen blir skadad av vatten om du inte använder en vattentät kamera med slutna ringar.

Tips

  • Lägg till en permanent clear filter till alla dina linser. Detta kommer att förhindra att glömma skydd och oavsiktligt skada linsen.
  • Linsfilter och täcker är effektiva för att skydda glaset, men missbrukar linsen kan fortfarande orsaka permanenta skador.