Hur man byter tändstift i en 2001 Chevrolet Impala

January 26

Hur man byter tändstift i en 2001 Chevrolet Impala


Tändstift ge en gnista i förbränningskammaren hos motorn, antändning av bränslet och luften och driver vehicle.Conversely kommer felaktiga eller trasiga tändstift negativ påverkan motorns funktion och gas körsträcka. Även om du inte tror att du behöver ändra pluggar, kan det vara en god idé att kontrollera om de är skadade på något sätt. Slitna eller off-färgade pluggar indikerar motorproblem. Byte av pluggar på 2001 Chevrolet Impala är en enkel process som kräver endast ett fåtal verktyg.

Instruktioner

1 Stäng av motorn och låt den svalna. Öppna huven och koppla sedan bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel. Lokalisera tändstift. Plug ledningar måste matcha upp med rätt plugg plats när du är klar, så markera vilka trådar går med vilken plugg läge med maskeringstejp innan du tar bort dem.

2 Ta boot från kontakten med hjälp av tändstiftsstart avdragare. Dra på tändstiftskontakten eller värmesköld, inte tråd, eftersom det kan skada det här sättet.

3 Ta bort pluggen från topplocket med hjälp av hylsnyckel och korrekt uttag. Kontrollera den gamla kontakten för skador. Spruckna eller slitna pluggar, eller pluggar som är brunaktig till färgen, bör alltid bytas ut och kan tyda på ett större problem med själva motorn.

4 Tillämpa en bit av smörjmedel på gängorna på den nya kontakten. Sätt den nya plug smidigt och se till att den sitter ordentligt. Använd en tråd chaser för säkerhets skull. En tråd chaser är ett verktyg som används för att skära och att trä gängor.

5 Justera vridmomentet hos den nya plug till 11 till 15 foot-pounds. Anslut tändkabeln till rätt tändstift, se till att start sitter ordentligt. Upprepa samma process för de återstående tändstift tills alla har ersatts.

6 Ta bort maskeringstejpen från ledningarna. Anslut den negativa batterikabeln och stäng huven.