Hur Töm Transmission Fluid i en 1996 Ford

April 25

Hur Töm Transmission Fluid i en 1996 Ford


Oavsett vad 1996 Ford bilmodell du äger, är fordonet utrustat med en växellåda som behöver regelbundet underhåll. Oavsett om din bil har en manuell eller automatisk växellåda, bör transmissionsolja bytas vid en bestämd intervall, specifika för din 1996 Ford modell. När det är dags att tömma överföring, finns det två metoder som fungerar för 1996 Fords, beroende på vilken typ av sändning inblandade. Detta arbete bör aldrig utföras av en nybörjare, så om du aldrig har gjort några fordons reparationer, kan du överväga en professionell för det här jobbet.

Instruktioner

För automatiska växellådor

1 Placera drain pan direkt under transmissionstråget. Om sändnings pan står i en vinkel, gynnar den nedre änden med dräneringstråget läge.

2 Lossa transmissions pan bultarna med uttaget set tills de alla backas ut ¼-tum. Om pannan inte kommer gratis när bultarna lossas försiktigt använda skruvmejsel för att bända upp pannan tills den lossnar. Låt vätskan rinna ut i avloppet pan tills det tar stopp hälla ut av överföringstråget.

3 Ta bort överförings pan bultarna med uttaget set och dränera resten av vätskan från transmissions pannan i tråget.

För manuella växellådor

4 Placera drain pan under överföring avtappningspluggen.

5 Ta bort transmissionsavtappningspluggen med en skiftnyckel. Vissa överföringar har två pluggar. Beroende på vilken typ transmission, kan pluggen behöver tas bort med en hylsnyckel i stället för en skiftnyckel istället.

6 Använda sug pistol för att dra den återstående transmissionsolja ut ur transmissionen. En sug pistol liknar en fogtätning pistol och kan köpas på de flesta bildelar återförsäljare för en nominell avgift.

Tips

  • Om det alls är möjligt, undvika att få transmissionsolja på kläderna, eftersom lukten är mycket svårt att ta bort. Se till att endast fylla din sändning med rätt typ av vätska, som rekommenderas av Ford Motor Company.