Hur man justerar Ford Ranger Strålkastare

May 21

Hur man justerar Ford Ranger Strålkastare


Korrekt justering strålkastarna är en del av rutinmässigt underhåll för alla fordon. Med tiden, resor över gropiga vägar eller knuffas runt av fordonet kan orsaka strålkastarna visas off-center eller korsas. På de flesta fordon, justera du strålkastarna med hjälp av en skruvmejsel, men nyare fordon kräver ibland ett specialverktyg eller justering spärr. Strålkastare på de flesta modeller av Ford Ranger lastbilar justeras med en stjärnskruvmejsel, men återigen, kan vissa nyare modeller kräver en Ford justering spärr. Rådgör med din bruksanvisning för att avgöra om du behöver det här verktyget.

Instruktioner

Strålkastare justering med spärr (Nyare modeller)

1 Placera Ranger på en nivå uppfart ca 15 till 25 meters avstånd från en vägg eller garageport.

2 Slå på strålkastarna, och observera placeringen av ljusstrålar på väggen eller dörr.

3 Lokalisera justeringsbulten är monterad på insidan av strålkastarna nära botten av strålkastaren. Använda spärr för att vrida bulten som du tittar på väggen för att se placeringen av ljusstrålar skift. Balkarna ska ligga intill varandra, inte gick över, och pekar rakt och jämnt. Beam placering bör inte visas högre än överdelen av vindrutan eller lägre än huven på lastbilen.

Justering med en skruvmejsel

4 Placera din lastbil framför en garageport eller vägg på ett plant underlag. Aktivera belysningen och observera placeringen av ljusstrålarna på väggen.

5 Leta reda på strålkastare ställskruvar. De bör vara på den sida av strålkastarna mot mitten av lastbilen, åtkomliga framifrån.

6 Vrid skruvarna med hjälp av en skruvmejsel, och observera strålen placering på väggen. Vrida skruvarna kommer att ändra horisontell och vertikal justering. Justera tills strålen placering är proportionerligt och balkar ligger intill varandra, utan att korsas över, och pekar rakt framför lastbilen.

Tips

  • Konsultera bruksanvisningen för modellspecifika justeringsprocedurer.
  • Håll din bil avstängd och i en parkerad medan du justerar strålkastarna.
  • Försök aldrig att justera strålkastarna på en lutande yta.