Hur man tillbaka Generator i en 2003 Toyota Corolla

June 12

En motor generator laddar batteriet när du kör. Generatorn på 2003 Toyota Corolla ligger på vänstra framsidan av motorn bredvid spännrullen och framför allt av de andra trissorna motor. Byte av generatorn på den här bilen är tidskrävande, men du behöver inte stor kunskap om motorn för att slutföra byte. Du kan köpa ersättnings generator och hyra verktyg, om det behövs, på nästan alla bildelar leverantör.

Instruktioner

1 Öppna huven och lossa skruven som håller den positiva batterikabeln till batteriet med hjälp av skiftnyckel. Dra kabeln från batteriet för att undvika chock.

2 Anslut skiftnyckeln till metall arm på spännrullen. Dra nyckeln mot kylaren och ta bort drivremmen från rullen på spännrullen.

3 Anslut uttaget till spärr och ta bort de övre och nedre bultar på sidan av generatorn. Dra generatorn av motorn. Anslut motorremskivan remover till borrmaskinen. In spetsen på avdragare för att muttern på centrum av generatorns remskiva. Använd borrmaskin för att ta bort muttern och sedan dra remskivan från generatorn.

4 Fäst remskivan till den nya generatorn på motsatt sätt som du tog bort det. Placera den nya generatorn i motorn på samma plats som den gamla generatorn. Byt ut skruvarna och dra åt skruvarna med hjälp av Ratchet och uttag.

5 Byt drivremmen till generatorns remskiva. Dra nyckeln mot kylaren och ersätta remmen till spännrullen. Ta nyckeln från spännrullen och stäng huven.