Hur man tar bort en LS1

February 6

Hur man tar bort en LS1


LS1 motorn är ett litet block motor som produceras av Chevrolet används i sportbilar, sedaner och stadsjeepar. Motor borttagning blir nödvändig när en bil råkar kroppen skada överstiger dess värde, men motorn är bevarad, eller när en swap utförs. LS1 har hög hästkrafter utgång, ekonomisk gas körsträcka och är lätt, vilket gör det till ett populärt motor för bilägare att uppgradera till en större motor. Exekvera en LS1 borttagning kräver expertkunskap inom fordonsmekanik för att undvika motor och komponentskador.

Instruktioner

1 Haka batteriet, med en kombination nyckeln för att lossa de terminala bultar. Lossa motorkabelstammen, inklusive sensorer och anslutningar komponent. Om åter ledningsnätet, att ingen smuts kommer in i kabelanslutningarna.

2 Töm kylaren i ett uppsamlingskärl och ta bort kylaren och värmaren kärna slangar med en skruvmejsel. LS1 är en stor motor och arbetsutrymmet är trångt. Ta bort kylarfläktar, luftbro och kylare genom unbolting monteringsbultarna med en socket redo att ge motor bort rum.

3 Tappa ur motoroljan i ett uppsamlingskärl genom att ta bort oljeavtappningsskruven med en socket set. Detta förhindrar olja från att skada den övre änden av motorn under borttagning. Unbolt avgasgrenrör och smog systemet, med hjälp av en socket set. Om bultarna beslagtas, tillämpa penetrerande olja och låt det sitta i 15 minuter innan du tar bort skruvarna.

4 Ta bort luftkonditioneringssystem, med hjälp av en rörtång för att lossa linjekontakter. Om luftkonditioneringssystemet debiteras, urladda både hög- och lågtryckssidorna genom att trycka tjänste portarna på respektive sida med en skruvmejsel innan du tar bort raderna luftkonditionering. Ta bort servoenhet, med hjälp av en socket set. Använd en spillback att fånga upp eventuellt servo vätska rinner från systemet.

5 Haka alla vakuumslangar och anslutningar överföring-till-motor med hjälp av en skruvmejsel och Hylsnyckelsats. Unbolt starter från transmissionen, med hjälp av en socket set, och ta bort trådarna på starter, med hjälp av en justerbar skiftnyckel. Placera en jackstand under transmissions att stödja det efter att motorn har avlägsnats.

6 Unbolt Överföringen från motorn med hjälp av en hylsa set och ta bort dammskyddet. För automatiska växellådor, ta bort momentomvandlaren mot flexplate bultar också. Ta dalen kåpan genom unbolting det med en socket set.

7 Säkra LS1 till en motortilt sele och fäst tilt selen till en kedja dimensionerad för minst 800 pund. Anslut den andra änden av kedjan till en motor lyftanordning. Använd fyra dal-cover bultar placerade i dalen-cover bulthål för att fästa lutnings selen direkt till motorn. Placera en bricka mellan kedjan monteras på tilt selen och motorblocket för att förhindra åverkan.

8 Unbolt motorfästena med en socket set. Motorn är nu fri från chassit och bil. Luta den främre änden av motorn upp och hissa ut snett med hjälp av hydraulisk domkraft på motorn hissa. Bifoga det till antingen ett motorstativ med hjälp av överföring mot motorskruvsäkringspunkter eller placera den på ett begagnat däck för att förhindra botten-end skador.

Tips

  • De flesta auto butiker kommer att förfoga över olja och motor avfall för motor dränering och avlägsnande fri efter.
  • Placera aldrig ett finger i motorfäste bulthål de som skada kan uppstå om motorn glider.