Reparera och målning Kåpor

June 12

Reparera och målning Kåpor


Kåpor används oftast för vindskydd och effektivisering på bilar, båtar, motorcyklar och andra fordon. Även om det ibland tillverkad av aluminium eller annan metall, är formplåtar vanligen konstruerade med användning av plaster såsom polyuretan, acrylontrile butadien styren, även känd som ABS eller glasfiber kompositer. Reparation och målning skadade kåpor kräver endast grundläggande verktyg, men du behöver leveranser som utformats speciellt för att arbeta med material som kåpan görs.

Plast eller komposit

Identifiera vilket material användes för att göra kåpan så att du vet vilka lösningsmedel och lim att använda. Om spackling är flexibel, är det oftast tillverkad av polyuretan. Om det är något stel, är det förmodligen gjord av ABS, den mest populära material bland spackling tillverkare. Mycket styva och hårda skal kåpor är vanligtvis konstruerade med glasfiber eller andra kompositer. Undersök noga det skadade området. Delar av fibermaterial vid kanterna av en spricka eller ett hål är säkra tecken på en sammansatt kåpa. En instruktionsbok eller annonsspecifikationer är också tillförlitliga källor för materialidentifikation.

Sprickor och Splits

Rengör området i behov av reparation med tvål och vatten, följt av en avfettnings lösningsmedel avsedd för den typ av material kåpan är tillverkad av. Använda lim för att reparera hårfina sprickor och små sprickor i polyuretan eller ABS. Dessa lim är vanligtvis mycket tunn konsistens och komma med nålliknande applikatorer. De arbetar genom att faktiskt smälta materialet, vilket bildar en permanent reparation när det härdar. Reparations glasfiber sprickor på samma sätt med en polymerbaserad fogmassa avsedd att sippra in i sprickan och bindning till hartset. Försök alltid en liten mängd av något lösningsmedel eller lim i en undanskymd plats för att se hur spackling material reagerar.

hål

Allvarligare skador, såsom krossade eller krossade områden eller gapande hål, kräver kirurgi och vanligtvis någon form av plåster. Teknikerna för att skära ut skadade områden och skapa en sömlös plåster i en formplåt är desamma som de som används i auto organ reparation. Återigen, låt typ av konstruktion styra ditt val av rätt lösningsmedel, fyllmedel och bindemedel. Eftersom kåpor på fordon som motorcyklar och snöskotrar utsätts för mer vibrationer och stress än den genomsnittliga bilen, kommer eventuella reparationer måste kunna motstå straffet. Innehålla någon form av förstärkning på baksidan av en stor lapp. Noggrant sand plåstret med gradvis finare grits att blanda reparationen i det omgivande området.

Avslutning

Mycket fina sprickor kanske inte behöver ommålning gång repareras, och små områden kan få genom med lite ljus slipning och en touch-up. Det är svårt att uppnå en acceptabel färgmatchning på större reparationer, så en ny lack kan vara i ordning för hela kåpan eller spackling avsnitt. Använd en högkvalitativ fordons grundfärg och lack. Leta efter märken som finns i sprayburkar, som är bäst för små gör-det-själv-jobb. Om du har den utrustning och kompetens, ett bredare spektrum av billacker finns i små mängder för användning i sprutpistoler. Följ den rekommenderade härdningstiden för färgen du använder innan utsätta spackling till tuff användning.