Sätt att stärka Trailer ramar

January 15

Sätt att stärka Trailer ramar


En släpvagn ram är där en stor del av sin styrka kommer från. Men om du förbättra kvaliteten och hållbarheten hos ramen, kommer din släpvagn pågå mycket längre och vara säkrare på vägen, oavsett hur grovt det är eller hur långt du måste köra.

Metall

Ett sätt att öka styrkan i din släpvagn ram är att utvärdera den metall som den är gjord av. Till exempel kan en lätt, aluminiumram vara mindre vikt för att dra och lättare på fickan bok, men det kommer att böja och vrida mycket lättare än en solid stålram. Om du vill ha styrka, måste du välja en stark, hållbar metallram som sannolikt inte kommer att rosta eller försvagas över tiden.

Svetsning

Trailer ramar som är svetsade till sin natur är starkare än vagnar som hålls samman med bultar eller andra typer av hårdvara. Svetsning skapar en permanent bindning mellan metallen och gör det som om det vore ett enda stycke som innefattar ramen. Emellertid innebär hårdvara som lederna hålls samman endast med styrkan av komponenterna, som är mycket lättare att bryta.

Axel

Att välja en lämplig axel kan göra en stor skillnad i styrka din släpvagn och hur mycket stress läggs på ramen. En dåligt inriktade axel eller en som är knäckt kan sätta mer stress på ramen vilket kan leda till skada eller buckling. Däremot kan en korrekt installerad axel balansera trailerns vikt så att ramen inte behöver stödja mer än sin andel.