"Angry Birds" Android Prestanda

May 21

"Angry Birds", den populära strategispel som använder touchscreen-teknik så att du kan kasta virtuella avgjort olycklig höns i byggnader, är tillgänglig från Android Market och fungerar på både låg och hög-end Android smartphones. Tyvärr har vissa Android-användare rapporterar prestandaproblem med spelet; bredden av dessa rapporter omfattar allt från en mindre irritationsmomenten till en total oförmåga att köra spelet alls.

Splittring

Google gjorde Android känd genom att tillåta en öppen marknad där flera utvecklare och maskinvarutillverkarens kan skapa applikationer och enheter som kör Android-plattformen. Med fler enheter tillgängliga skapar en fragmenterad marknad, eftersom dessa enheter bär ofta olika skärmstorlekar, upplösningar och processorhastigheter. Detta kan innebära påfrestningar på applikations- och spelutvecklare, eftersom inte alla program kommer att fungera lika bra med de olika enheterna.

prestanda~~POS=TRUNC

"Angry Birds" spelare notera prestandaproblem som sträcker sig från mindre till större. Vissa smärre problem är spelet tar längre tid än vanligt att läsa vid uppstart långa svarstider från pekskärmen till verkliga rörelser i spelet, och resultattavlor visar felaktiga siffror eller stjärnor. Stora problem är spelet frysning under spelets gång, pekskärmen inte svarar på rörelse alls eller spelet frysning efter olika nivåer, vilket gör det omöjligt att gå vidare. Den populära avknoppningar till de ursprungliga "Angry Birds", "Angry Birds Seasons" och "Angry Birds Rio," har några kända problem också. "Angry Bird säsonger" misslyckas att ladda efter installationen för vissa användare. "Angry Birds Rio" användare rapporterat släpar inom spelet och frysning mellan nivåer, liknande problem med den ursprungliga "Angry Birds".

framkallare

Rovio Mobile, utvecklarna av Angry Birds, släppt en andra version av spelet som kallas "Angry Birds Lite" för att lindra en del av de prestandaproblem det ursprungliga spelet hade på Android-enheter. "Angry Birds Lite" fungerar med andra generationens Androids och högre. Den "Lite" version av spelet kan ha mindre problem med långa svarstider och frysning. Användare med äldre eller lägre end modell Androids kan se en förbättring i spelet spel och funktionalitet mellan pekskärmen och själva spelet. Från och med oktober 2011, gör "Angry Birds Seasons" och "Angry Birds Rio" inte har "Lite" versioner för Android.

tips

Även om det inte finns några specifika lösningar till de stora prestandaproblem med "Angry Birds" andra än att spela "Angry Birds Lite" i stället, kan användare ha ett sätt att undvika mindre problem. Avsluta spelet helt och återuppta spelet från menyskärmen ofta stannar mindre frysning frågor. Om spelet fryser mellan nivåer eller är frusen efter omstart av själva spelet, stänga av telefonen, låt den vila i 30 till 60 sekunder och starta om den. Detta ger ofta åtminstone en temporär fix för många av spelets prestandaproblem.