Nokia 6300 Tips & tricks

December 19

Först släpptes 2007, Nokia 6300 var ett av de första Nokia-telefoner för att stödja MicroSD-minneskort, vilket gör den till en lämplig telefon för en MP3-spelare. Om du tittar på att köpa en Nokia 6300 själv men har aldrig använt en Nokia-telefon innan, finns det några knep som du kan använda för att göra med hjälp av din Nokia 6300 mindre av en smärta och mer av ett nöje.

Snabb Profile Switching

Byta telefonprofiler kan vara till stor hjälp om du vandrar i ett affärsmöte eller en biograf och du inte har en hel del tid att bläddra igenom menyer för att manuellt byta till en annan telefonprofil. Du kan snabbt få tillgång till Nokia 6300 olika profiler genom att trycka på strömbrytaren på toppen av telefonen. Håll denna knapp för ett par sekunder för att få upp din profilmenyn. Därifrån kan du enkelt rulla ned till den profil som du vill aktivera och välj det.

hemliga Meny

Visste du att det finns en hemlig meny i din Nokia-telefon som ger dig varje bit av information om din telefon som du kan önska? När du slår på mobilen på och låt den starta upp normalt, skriver följande på numeriskt tangentbord:

* # 92702689 #

För er spela hemmamatch siffrorna precisera "war0anty". Telefonen kommer automatiskt att ta dig till en hemlig meny som listar telefonens serienummer, tillverkningsdatum, inköpsdatum, sista reparationsdatum och timern för livslängd på telefonen (hur lång tid det har gått sedan du har stängt av den förra).

Återgå till fabriksinställningar

Säger att det är dags att sälja din Nokia 6300, men du vill inte att någon att ta reda på din personliga information, till exempel dina vänners mobilnummer eller något "kompromiss" bilder. Du vill inte gå igenom besväret att ta bort varje enskild fil på telefonen, men vad är du gör?

Tja, återställa telefonen, naturligtvis.

Du kan återställa Nokia 6300 till de ursprungliga fabriksinställningarna genom att skriva * # 7780 # i din numeriska tangentbordet. Naturligtvis kommer du att bli ombedd att bekräfta beslutet att återställa telefonen. Skulle du bekräfta, kommer telefonen att utplånas av alla personuppgifter och återvände till de ursprungliga fabriksinställningarna.