Hur man installerar en bakre fjäder lyftanordning

August 2

De bakre fjädrarna på ett fordon absorbera en hel del vikt, chock och vridmoment under sin livstid. Om bilen används för att dra tunga släp eller bakre utrymmet laster kan fjädrarna försvagas och platta ut i förtid. Lösa bak fjädrar kan orsaka en rad irriterande problem, bland annat chassi studsa, hjul hop och däck gnugga. Om fjädrarna förlorar all sin draghållfasthet, hårt chassi skärande och bottna kan ställa in vibrationer som böjer bromsledningar, skada axlar och bryta lug nut dubbar. Använd en hiss kit för att ersätta lager fjädrar, återställa fordonets höjd och bidra till att jämna attraktionen.

Instruktioner

1 Ställ växelväljaren i parken för en automatisk. Ställ växelväljaren i neutralläge, om utrustad med en manuell växellåda. Lyft den bakre delen av fordonet med en våning jack, tillräckligt hög för att placera två jack står under varje sida av ramen med full höjd. Höj fordonets front med en domkraft för att placera två jack står under varje sida av ramen vid maximal höjd.

2 Ställ domkraft direkt under den bakre differentialen. Placera några tjocka block av trä på golvet jack sked. Pumpa upp domkraft för att lindra alla hängande vikt bakvagnen. Anslut en luftspärr till en kompressor. Leta reda på toppen chock montera muttrar på fordonet, som kan vara under fordonet, eller nås via stammen eller bakre sidofack panel. Se din bruksanvisning om det behövs. Ta bort både chock bästa nötter med luftspärr.

3 Använd luftspärr att ta bort stötdämparen botten montering bultar. Dra chocker ner och ställ dem åt sidan. Använd en nyckel för att lossa bromsledningen fästbultar som är anslutna till axeln eller ramen på båda sidor. Dra ner tillräckligt bromsledningen att tillåta vissa böjning slack. Använd luftspärr att lossa de stora U-bultmuttrar som håller bladfjädrarna till axelhuset. Ta bort alla fyra U-bultar - två per sida.

4 Använda luftspärr och ett uttag för att avlägsna blad ^ ögat bultmuttrar vid slutet av varje fjäder. Dra alla fyra bultar ut. Ta bort de båda bladfjädrar från fordonet. Släppa på trycket på golvet jack, sänka axeln för att göra plats för de nya lyftfjädrar. Placera lyft kit fjädrarna på plats. Haka den främre ögonbulten genom fjäderhylsan och dra åt endast för hand med en socket och skiftnyckel. Dra inte åt det hela vägen.

5 Rikta den bakre öglebulten av fjädern med den bakre hylsan och sätt i bulten och muttern. Dra det endast med en socket och skiftnyckel. Utföra samma procedur på den andra sidan av fordonet. Låt en medhjälpare höja eller sänka domkraft som behövs, beroende på hur mycket utrymme som krävs för att ansluta ögat bultar och muttrar.

6 Pumpa domkraft fram till nya kit fjädrarna vidröra axelhuset. Hook två U-bultar över axeln på en fjäder och skruva åt muttrarna för hand. Använd luftspärr att dra åt U-bultmuttrar. Gör samma sak på den andra sidan av fordonet, med justeringar av domkraft upp eller ned i små inkrement, efter behov. Efter alla U-bultarna har dragits åt, använd luft spärr att gå tillbaka och dra åt alla de främre och bakre bladfjäderöglor.

7 Förläng stötdämparna till sin maximala längd. Om bilen har bakre utrymmet toppstöt fästen, har din assistent driva chocken upp från under fordonet när du fäster den övre muttern chocken. Dra åt stötmuttern med luftspärr. Har din assistent driva den andra chocken stud upp genom öppningen. Skruva muttern och dra åt den med luftspärr.

8 Rikta botten av varje stötdämpare med sina monteringshål, kom ihåg att höja eller sänka domkraft, eller komprimera chock så att de passar. Dra åt alla bultar med en socket och skiftnyckel. Böj och placera bromsledningarna på plats, sedan justera bromsledningen konsoler och infoga bultarna för hand. Dra bromsledningen bultar med en socket och skiftnyckel.

9 Sänk domkraft hela vägen. Ta bort träblock. Placera domkraft baktill på fordonet och lyfta ramen för att ta bort domkraften. Använda ordet jack att höja fordonets front och ta bort domkraften. Provkör bilen, noterar den ökade höjd och styvare fjädring.