Trojan Removal på Android

November 24

Trojan Removal på Android


Malware attacker på Googles Android OS stadigt ökar i takt med Android-telefoner blir mer populärt. I själva verket nästan alla skadliga attacker på smartphones och surfplattor rikta Android OS, enligt en 2013 Kaspersky Labs rapport. Cyberbrottslingar kommer ofta att skapa trojanska malware som utnyttjar säkerhetshål i Android. Trojaner hjälpa hackare att få tillgång till konfidentiell information på enheten. Mobil säkerhet program upptäcka och ta bort trojaner och skydda Android OS från skadliga attacker.

Farorna med Trojan Malware

Mobiltelefoner kan bli infekterade med trojaner från vad användaren tror är en betrodd källa såsom ett SMS-meddelande eller en Android-app som kallas en APK. Dessa trojaner skapar ofta bakdörrar, som ger hackare fjärråtkomst till personlig och konfidentiell information på telefonen.

Den mest sofistikerade Android Trojan upptäcktes av Kaspersky Labs kallas Backdoor.AndroidOS.Obad.a. Detta lömsk trojan, använder en Android sårbarhet infekterar enheter och inkomst administratörsbehörighet. När framgångsrika, kan det erhålla konfidentiell information från den infekterade enheten inklusive telefonnummer, telefon bärare och Bluetooth MAC-adress.

Uppdatera din firmware

2013, experter på Bluebox Security upptäckte en "huvudnyckel" sårbarhet i Android OS som funnits sedan Android 1.6. Den säkerhetsbrist kan en hacker att konvertera en till synes legitim applikation i en trojan. Efter sårbarheten upptäcktes, Google lappat det i en uppdatering av sin OS februari 2013.

Av den anledningen är det viktigt att uppdatera till den senaste firmware version tillgänglig för din enhet. Att söka efter uppdateringar på din Android-enhet, gå in i din "Systeminställningar" kran "Om telefonen" och välj "systemuppdateringar."

skadliga program appar

Fria program såsom avast! Mobile Security Kaspersky Mobile Security Lite och Lookout Security & Antivirus kan upptäcka och ta bort trojaner från din Android-enhet. För att kontrollera för trojaner, ladda ner och installera en mobil säkerhet app från Google Play och genomsöka enheten. När skanningen är klar, kommer rapporten att låta dig veta om en trojan problem upptäcks. Du kommer då att bli ombedd att ta bort Trojan.

Fabriksåterställning

Ett annat alternativ för att ta bort trojaner från Android OS är att göra en fabriksåterställning på enheten. En fabriksåterställning raderar alla sparade data från enheten, så det är viktigt att säkerhetskopiera dina viktiga data innan du fortsätter. Att säkerhetskopiera data och sedan utföra fabriksåterställning på din Android-enhet, välj "Systeminställningar" och sedan "Privacy". Därifrån kan du säkerhetskopiera all information innan du väljer "Fabriks Data Reset" alternativet. Om du tror att en app kan ha varit källan till den trojanska, kommer du vill se till att du inte backa upp just den appen.

Varning på exponerade Data

Även efter att du kunna ta bort en trojan från din Android-enhet, måste du anta att känsliga data som var på enheten har utsatts. Efter att bli av med skadliga program fokuserar på att ändra några lösenord eller annan känslig information som kan ha äventyrats.